Search Th|s Blog

Maid in history....  

Saturday, November 8, 2008

On Thursday gak I dpt berita tak best about my maid. Selama ni Puji worked for me for nearly one year and there's seems no problem at all. Keje dia pun ok even sometimes kena suruh 2-3 kali. But that's nature of people la. Thanks to my neighbour who willing to amik tau hal jugak. Sometimes I wonder why people said that bila our neighbour telling us something happen at our house bila kita takde, they called it as busy body. On the other hand sebenarnya they care about us. Of course la ada batas.

But in my case, if they don't tell me, I would never know the true color of my maid. Depan kita pijak semut pun tak mati. So after discussing with Abg about this, we all tak nak lengah2 lagi, we agreed to talk to her that night gak. Of course lepas kiddos tido la. Then after so many excuses, i found the evidence and of course dia pon tak leh nak jawab balik la. So dipendekkan citer, the choice that i gave her is going back to Indon.

Malam tu gak i and Abg browse the ticket for her. Dah last minute of cos la mahal kan. But for me, cecepat hantar dia balik lagi lega jiiwa. Kang kalau dh terberanak lagi mau meroyan akak nih. So, for those yg tak tau procedure nak hantar maid balik before permit expired, its very simple. Just beli tiket...as per my case, i beli jek tikeet air asia and print then the next morning tu terus gi direct to imigration office and cencel the permit. Pastu ptg tu gak dia blah balik Indon.

I actually malas la nak bersangka jahat kat org but bila dh kena mcm ni ala2 serik gak la but life must go on. And for me and Abg we still need a maid to look after the kiddos masa we all gi opis. Ni one of the experience for us la....harap2 tak berulang lagi laaa....

AddThis Social Bookmark Button

Email this post


2 comments: to “ Maid in history....

  • Roz Razalli
    November 10, 2008 at 9:58 AM  

    maid2 ni kalau dah layan baik, amik kesempatan pulak! iskk, jenis tak gheti nak berterima kasih langsung!!! mana tak boss2 cina/ india tempeleng dorang... sorry laa ita, aku kalau maid2 buat hal ni aku emo... hehhee, aku dah terkena!!! hampeh betul! datang sini mula2 baik jek niat nak tolong family dorang yg susah kat sini, pastu lps 2-3 bulan, keluar tanduk syaiton dorang... hish!

  • nuar
    November 10, 2008 at 2:37 PM  

    Tu la... ingatkan amik yg sopan santun nie ok skit.. plus dah le ada anak n laki.. still lagi nak bercintan-cintan, dah lupa kat family dia ler tu... siap buat statement bf dah beli macam2 kat dia... hmmm ntah ler... hopefully after this dapat yg ok skit... tu la dlm hidup yg penting jujur ngan ikhlas....

 

Design by Amanda @ Blogger Buster