Search Th|s Blog

Birthdays di bulan posa  

Monday, August 16, 2010

August is birthday month utk familiku. Mana taknya, selain our anniversary on 31st, Abbas nye bday on 13th, Abg on 15th and Syamil on 16th. Berderet-deret, bukan setakat sebulan yang sama.
So minggu nih berbuka then lepas terawih makan kek dua malam berturut. Memula kat umah mama then semalam kat umah mak.
Abg, happy bday. May Allah always bless u n love u forever....
Utk Abbas n Syamil, hepy bday. Semoga jd anak yg soleh n baik. Jgn tinggal solat n posa tau. Mama love u both so much muahhhsss.




AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Ramadhan kembali  

Ramadhan kembali lagi. Ni dah second day posa. Alhamdulillah so far my 3 heroes posa fullday.
Mcm biasa bila Ramadhan menyinggah je mood nak memasak tu automatically datang.
Mlm tu semangat lps solat terawih terus gi carrefour beli bahan-bahan nak masak. Terasa macam shopping kat Mekah plak dengan telekung jek gi shopping. I dont care asal dpt barang yg dihajatu hihi.
Alhamdulillah as at today (updated on 6th Ramadhan) dh buat ayam percik dua kali, kari ayam n ketam masak merah. Dlm list ni hajat nk buat tomyam n sambsl tempe.


Sibuk mengisi barang nampak hihi.



Adik cashier tu siap tanya baru balik terawih ke. Ye la dik ooiii. Takkan la balik keje pakai gini hahaha.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Jalan Indah 1,Ampang,Malaysia

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Exam oh exam  

Thursday, August 5, 2010

Udah lama banget tak ngambik exam. Dah berkarat rupanya otakku ini. Skang ni nak study punya la berchenta. Apalagi bila nak study je Adib sibuk la nak dok atas riba la, mintak nak tengok youtube la huhu.
Selasa sampai today i attended a technical conference. Each participant dapat 2 free seating worth usd200 on each. So i amik la opportunity nak amik exam. Semlm dah dapat la certified but cikai nye la. Today plan nak amik yang intermediate, ramai plak orang nak amik exam on the last day ni. Alhamdulillah lulus even not good as yesterday paper.
From this i can conclude that otakku ini masih boleh sambung study ahaks. So now im adv certified la kununnya hihi. One more paper so leh jadi fully certified and can take the upgrade. But nampak gaya kalo nak gak kena kuar fulus sendiri la. Tgk la boleh masuk dalam budget ke tak. Apa2 pon alhamdulillah syukur.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:First Avenue,Petaling Jaya,Malaysia

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Gunting menggunting  

Dah lama acara ni not handled by me hehe. Hari tu Abbas dah complaint pengawas skolah dia suruh gunting rambut. Mana taknya masa cuti skolah ari tu pi gunting rambut ngan pak long dia siap ada remos bagai. Ha skangni hamik ko dah kena sound ngan prefect huhu.
So semlm gi carre4 n gunting rambut suma. Syahmi and Syamil ada hati nak dok kat keta mainan utk gunting rambut. But at last dapat gak kat Syamil. Adik keje kt situ bagi green light la plak. Suka la tuh.











- Posted using BlogPress from my iPhone

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Cuti pendek  

Wednesday, August 4, 2010

Last Friday we all went to Alor Setar. Sebelum ni mmg tak penah sampai lagi kt rumah sana. So since Ablong dah dok sana and lps balik umrah pon mmg tak jumpa diorg lagi, we decided nak gi sana kejap. Mmg percutian yang sgt pantas hehe. Macam touch n go je.
Friday nite tu dah kul 12(still kira friday ke huhu) baru gerak. After 2 kali berenti tido, kat Ladang Bikam n Sg Dua, at last sampai Alor Setar nk dekat kul 6 pg.
Sampai tu after subuh apalagi, tido la dulu. Kiddos pon tido keletihan sakit badan kot. Even sepanjang perjalanan depa dok tido jek.
Tgh hari tu i n Abggi pekan rabu. Nape dinamakan rabu ek. Agaknya dia start beroperasi hari rabu kot. Budget nak beli satu dua barang je. End up byk plastik gak la. Biasa la kan, berpinar mata tgk macam2 brg hihi.
Balik tu rehat jap then terus gerak gi Padang Besar. Kat sana pon mmg takde nak beli any specific things. But bebudak nak baju jersey la, toys la. Kopak gak la.
Then malam yang ditunggu2 hehe. Kak Ain ada aktiviti kat skolah. So lps dia balik dari skolah dalam kul 9.30 kami gerak to Kuala Perlis for dinner. Mmg best la makan. But after dah makan suma baru realized that satu gambo pon takde amik huhu. Camana boleh tak amik gambo ish ish.
Next morning dah gerak balik KL. Tu yang mmg macam touch n go. Next time kena amik cuti panjang sket and boleh la lajak ke Langkawi hihi.


- Posted using BlogPress from my iPhone

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Anuar vs Anwar  

Tuesday, August 3, 2010

Its dinner time again. Last year i cannot make it coz masa tu i went thru a minor operation before delivered to Hana.
This year 'wajib' pegi coz there's Anuar Zain hehe. Actually takde la minat sgt kat dia but saje nak havoc je hihi. This year tak penah dibuat pegi depan stage amik gambar artis. Maybe becoz our table dekat ngan stage so senang je nk reach.



But yang tak best is the food. Normally we chose chinese food but this year saje je nak try western food. Dia nye combination kureng for me la. Abg pon kata gitu. So next year musr be back to chinese food huhu.









But even food dia suck, but lps tengok Anuar Zain nyanyi teru kenyang. Apa2 pon Abg Anwar ku tetap di hati hihi.



AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


 

Design by Amanda @ Blogger Buster