Search Th|s Blog

Darah Oh Darah  

Tuesday, March 31, 2009

Semalam penyakit lama datang balik....actually minggu lepas lagik dh dtg balik my low blood pressure. Biasa not that bad except for time pregnant je la. But that day teruk gak, gi klinik Dr membebel suh I minum air bebanyak. Pastu dia bagi vitamin and ponstan. Pinstan? Mampuih pengsan makcik kalo telan itu obat. But ku simpan je la...

Semalam nak bangun Subuh tu rasa cam nak pitam. Then after solat tuh sambung tido. Mmg tak larat nak gi keje. Agaknya dah dua malam Adib tak lena sangat tido malam. Is either dia tetiba kena flu or rindu kat abah dia...oooo before that Abg went to Langkawi (alone!!!!....hmmmm) for his staff day opis nye. Ahad tgh malam baru balik.

So psl banyak terjaga2 malam kot I jadik not enough sleep and membawak ke pening2 nak pitam hehe. Tak sempat nak gi klinik with few reasons...at last amik "ubat" Mama....air hati. Actually Mama bukan pandai2 jek bagi I "ubat" nih...Dr masa dia dok kat Indon dulu penah advice her to take due to her low BP gak.

Puan2, cara nak buat air hati nih is sgt simple. Hati ayam dicincang2 (seketul dah cukup utk skali minum)....pastu amik sebiji atau dua limau sunkist, potong2 ala2 nak buat orange juice tu...pastu blend together both...dah siap...even tho it simple jek, i never do it by myself...pasalnya Mama pon memang tak bagi pasal nanti I tak lalu nak minum. Normally bila I minum, I'll make sure seteguk or dua terus habis and dah siap2 air masak ada kat tepi, utk terus cuci mulut. BUT, it works....pening kurang... but I think dua-tiga hari nih nanti mmg balik keje kena singgah kat umah Mama utk minum "ubat" itu...hehehe...

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Makan Always  

Today at my opis ada buat makan2...this one sponsored by those yang dapat promotion ari tu. Kat opis nih dh mmg ala2 macam adat la sesapa yang dpt promotion or better rating time appraisal will belanja makan la. Hmm...a bit hurt coz no promotion for me...but makan tetap makan la. Yet when is my time comes ek? Lalalala....malas nak pikir....nnt terguris balik perasaan nih....arghhhhh....

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Tagged from Roz  

Monday, March 23, 2009

Hi All....udah lama banget aku ngak update blog nih. Semenjak dua menjak nih banyak plak benda2 lain yg came up...actuall Roz tagged me thru FB but den tak reti nak buat kat sana so yg sonang I nak buat. So Roz, aku buat kat sini la yek....

1. He’s sitting in front of the TV, what is on the screen?
ESPN dan sewaktu dengannya....plus Discovery jarang2 and AFC kadang2

2. You’re out to eat; what kind of dressing does he get on his salad?
He usually go for non-salad hehehe

3. What’s one food he doesn’t like?
Fish...those yang bukan digoreng

4. You go out to eat and have a drink. What does he order?
Teh tarik and Nasi Goreng USA

5. Where did he go to high school?
Sekolah Syed Omar, SAB then MRSM Terendak...full track la plak hihi

6. What size shoes does he wear?
Size 8-9 (but kalau kasut bowling size 8 ahaks)

7. If he was to collect anything, what would it be?
Futsal shoes??

8. What is his favorite type of sandwich?
Egg sandwich...yg i buat hahaha

9. What would this person eat every day if he could?
He's type of belasah je mkn apa yg dihidangkan.....

10. What is his favorite cereal?
He don't really enjoy taking cereals...so tekak Melayu hiks

11. What would he never wear?
Pink shirt @ t-shirt.....tak kuasa katanya

12. What is his favorite sports team?
Liverpool "You'll Never Walk Alone....."

13. Who did he vote for?
undi adalah rahsia...(sama ngan Roz nye jawapan kihkih but its true)

14. Who is his best friend?
Rakan2 se'zoo' ie Uncle Tiger etc and Alorianz

15. What is something you do that he wishes you wouldn’t do?
My 'boros'ness

16. What is his heritage?
Malay campur Siam (belah Kedah) and Bugis (belah Melaka)

17. What is his favourite colour?
Green???

18. What is his habit?
garu kepala yg tak gatal

19. What is he proud of?
His sons and mummy....me???

20. Lastly, do you think he will read this?
I will 'paksa' him to read and give the mark hehehe

Tungguuuuu jawapan si dia....hihihi...taktau la bape dpt....now I know that some tiny things psl Abg susah tol I nak tau...
p/s: pindaan dibuat atas kekonfiusan i hihi

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Pengembaraan  

Wednesday, March 18, 2009

Hari Jumaat ari tu last day Abbas exam and last day gak sebelum cuti sekolah. So mlm tu i ngan Abg dh pakat nak bawak kiddos gi tgk wayang....citer Geng la. dah lama tayang but tak sempat nak bwk diorng gi tengok.

So after Maghrib, we went to MBO Galaxy Ampang. Movie starts at 8.45pm and finished at 10.30 cenggitu. Ok la, we were having fun with the movie....best anime dia. We all mmg gelak2 la tggk...heheeh..org lain dh lama tgk but still not too late kan....since diorg nak tayanng until 25th March ni...anyway, congrats to geng 'GENG'!!!!

Latest Yasmin Ahmad movie...macam nak tgk jek....
The boyz...while waiting ...

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Adib senyum...  

Thursday, March 12, 2009



Saje je upload video ni. Its just a short video..untuk tatapan sesapa yg merindui Adib....hehehe

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Nasi Lemak Cikgu  

Wednesday, March 11, 2009

Hari i main bowling ngan Kastam ari tu, I gi makan pagi ngan Abg kat Nasi Lemak Cikgu@Klana dekat2 ngan tabung haji kelana jaya. Before that gi hantar Abbas kat skolah dia coz dia ada kokurikulum. Abg la suggest pasal org dok kata kat dia sedap sgt nasi lemaknya.

Kedai nih dia style dia gi pilih food, order kat kaunter than dia hantar la ke meja korang. Well, the food is bias2 je for me. Lagi sedap nasi lemak kat gerai popiah sedap kat Tmn Putra Ampang or Det Station (read: both kedai di rekomen oleh AZA's mummy). But sedap ni kan subjektif so depends on person tu sendiri. If for me benda tu sedap, not everyone will say it sedap. Kalau nak tau kena la rasa sendiri.

Ni la rope depan kedai nye...nnt kalau nak pegi senang dh tau camana bentuk signboard nye hehe
Hidangan nasi untuk dua orang.....burppp alhamdulillah kenyang
Main attraction....ayam gereng berempah

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Birthday Syahmi @ TDAR  

Tuesday, March 10, 2009

Semalam we celebrate bday Syahmi kat umah Papa plak. We suppose to be there at 11 am. But kiddos tak sihat. Suma dok pakat batuk and flu. Musim kot. Adib malam before tu takleh nak tido sgt. Bila dia tido hidung dia tersumbat. At last I tido separa duduk-baring then niarapkan dia kat atas dada. Baru la dia leh tido. Sian gak kat dia. So I postponed makan kek after Zohor.


Gi la satu klinik kat Kosas ni. We've been there last December. Abg tak bwk staff card dia, but we still proceed kat situ coz dah ada history. Tapi nak buat cerita, tetiba lak admin dia mintak gak staff card. Dia kata December tu dah lama sgt history nye. Hello....takkan la kami nak tipu plak. Kami geram la, at least dia bg jumpa Dr pastu sementara tu Abg leh amik card dia. So balik amik card then we went to other clinic. So ended up kami sampai umah Papa at 2pm plus. Suma orang dah lapo....

Here is the cake for bday boy...dia pilih sendiri gambo but with limited choice la. kalau ikut dia, dia nak gambo Ultraman but tadak...

Dah tak sabo2 nak potong kek...iyahhhhhh

Ni la juadah for that day....satay. yg pinggan dh tinggal kuah aje tuh is Syamil's. Dia nye favorite is nasi impit ngan kuah kacang...mcm mama dia huhu....

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Birthday Syahmi @ BTP  

Monday, March 9, 2009

Today's is Syahmi's birthday. Semlm beli kek and makan kt BTP. Emi, Oomay n Dikma pun balik. So meriah la umah. Pakwe pun ada...ooo ari tu Pakwe kena mild stroke. Tu yg mak suh Pakwe dok KL, senang nak jaga. Ablong satu family je takde....kata pon dok jauh. Suka Syahmi kek dia gambo katun macam2.

Acara memotong kek...suma sibuk nak potong kek...tak sempat nak amik gambo bebyk...

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Bowling with kiddos  

Sunday, March 8, 2009

Tengah hari tadi bawak kiddos gi main bowling kat Ampang Superbowl Ampang Point. Dah lama diorg mintak nak main bowling. So since memeber Alorianz ajak turun main tgh hari, and esok plak cuti lagi so bwk la kiddos skali. Bukan main happy lagi bebudak dapat main bowling especially Syahmi. Last time gi main bowling dia dah tido. Rasanya dulu pon Syahmi tak main.

Abbas baru nak baling bola. Amik bola plg ringan size 6. Ok la after skali Abg ajar dia baling, he can do it by himself. But bumper tu diorg angkat la. Kalau tak for sure suma bola masuk longkang huhu....
Syahmi plak nak baling bola. Dah pandai nak masuk jari mana dlm lubang jari tuh hehe. Syamil dok perati, tak sabar nak sampai turn dia.
I tolong Syamil nak baling bola psl kalau dia baling sendiri berchenta nak sampai kat pin tuh. But dia marah kalau I or Abg tolong coz abg2 dia suma buat sendiri.
Syamil taking his turn...alone
Here is their score...even Syahmi kalah, but he's the only one yang dapat strike hehehe.... they are looking foward for next game...hmmm Abg, leh buat monthly event to them ke? (Kena jadik member nih hehehe)

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Alumni MH InterBatch Bowling  

Saturday, March 7, 2009

Pagi tadi I attended my school Alumni InterBatch Bowling Tournament. Acara nih julung2 kali diorg buat. Ni kira baru nak mengaktifkan alumni nye aktivity la nih. Diorg buat kat Plaza Alam Sentral and it starts at 10am. So pepagi gi hantar Abbas gi Smart Reader class dulu. Then bergegas plak gi Shah Alam. Masa sampai tu nampak la memeber lama, senior2 n junior2. Syok psl dah lama tak jumpa diorg.
Our batch nye team pompuan. We all sent 2 teams ladies and 1 team lelaki. Gaya biar 10 okehsss...hehehe....gelap la gambar but still tempek....huhu....

Pastu game pon start. It ends dalam kul 1pm. Pastu the lunch is provided. But terasa makan mcm kat dewan makan skolah dulu. Agaknya they purposely order menu yg mengenang balik foods kat dewan makan dulu hehehe. Masa nak start makan tuh they announce 10 peserta lelaki and 6 pompuan yg dpt highest points utk individu. Rupanya ada plak game utk Master which kena main 3 games lagi. this one is individu nye category la.

Alamak, nama i naik la plak. Cuak gak pasal dlm game team tadi, we all main 3 games. Second game jek menyerlah sket. Lain tu biasa jek. Nanti kang dapat ciput jek buat malu masuk Master pulak huhu. Dah la kat sebelah lane tuh kakak2 senior main siap ngan glove bagai. Takpe la, main je la, belasah jek huhu. But my score for this Master kira ok la, better than masa main ngan team. Agaknya pasal taknak malu kot haha.

Its end dalam kul 3.30pm. End up dengan tak sangkanya i menang 2 categories which highest game with 180 jatuhan pin and yg paling tak sangka is menang utk Master Ladies, FIRST place. Mak aii...tak sangka la dgn dpt 151, 165 and 134 dpt plak champion hehehe. Semangat giler nak main bowling. So will more prepare for my department's tournament.

p/s: pesanan utk my hubby: Abg, nampaknya kena beli kasut lps nih hihihi....

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Exam Fever  

Friday, March 6, 2009

Ari ni Abbas dah start exam. Start today pastu sambung Selasa depan since Isnin cuti Maulidur Rasul sampai la ke Jumaat. pastu cuti skolah seminggu kan. Aku plak yang berpeluh2 cuaks hehehe. Siap belikan dia extra buku utk dia prepare for exam. kalu nak harap dia sendiri tu usah la kan...dok ngadap TV je manjang. So with the book, boleh la pesan suh dia buat dulu then bila aku balik from opis check kan utk dia. Kalau boleh dia nak mama dia nih dok terpacak kat tepi dia all the time dia buat revision.

Teleng2 kepala dok menengok buku...yang buat buku pun satu, petikan ngan soalan tu buat la dalam satu page. takde la bebudak nih sampai teleng kepala nak tgk dua page depan belakang. Kala sebelah2 takpe gak....hishhhh
Syahmi pun sibuk gak nak suh org ajar dia. mana boleh abg dia jek yg belajar...tak nak kalah...
Si kenit ni pun sibuk gak gak beg skolah n stationary dia
Haaa, si Adib gak yang maintain minnum susu hehehe...

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Demam  

Ari Isnin ari tu Syamil demam tak pegi skolah. Actually Ahad lagi dia dh macam nak demam but still aktiif. So ingat takde apa la. bangun pagi Isnin tu dah tak larat. Kebetulan pulak Ahad tu my maid agent called nak amik maid I jap, ada urusan. Pastu bateri keta plak buat hal,dh tiba masa dia nak kong la plak. Sib baik gak bateri keta tu tak terus kong, boleh start engine but dok bunyi tit tit tit macam pintu keta tak rapat.

So pagi kul 10 gitu gi klinik hantar si Syamil. Syahmi ikut skali pasal lepas gi klinik terus nak pass my maid to the agent. So dah called transporter tu bgtau kami hantar sendiri Syahmi. Si Syamil plak dh tgk abg dia pakai baju sekolah merengek nak gi skolah gak. Pagi tu dh bagi ubat demam yg dh ada kat umah, tu yg dia dh rasa sihat tu kot. But dia batuk quite teruk. Tu yang bwk gi klinik gak tu.

Sampai kat klinik dh ligat masing2, macam tak demam je. Pak kal la dia batuk. Kalau tak dah lamaa I ajak Abg balik. macam bwk budak tak sakit je...hehehe....but sib baik gak amik EL ari tu. Bukan satu urusan settle tapi 3 huhu...

Pose ala2 manja la plak...
Budak sakit yang tak nampak macam sakit pon...
Adib pun teringin dah nak main gelongsor....tp muka cam takde perasaan jeee

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


 

Design by Amanda @ Blogger Buster