Search Th|s Blog

Kiddos at Hospital  

Sunday, November 16, 2008

Dr tak bagi baby balik lagi. So when I diskus ngan Abg, we will stay sampai Saturday coz Dr estimate baby leh kuar by this Saturday. Dia kena kan kena jaundice and at the same time dia ada G6PD intermediate. So Dr kata better he stays under the light at least for 4-5 days. Coz this G6PD nye baby blh terus naik graph jaundicenya kalau balik umah awal...meaning tak dok bwh light la. So on Friday, Abah ada keje sket. At first we think of sending them to Mama's. But mlm tu diaorg tido awal so we let them sleep over kat hospital. Sian kat Abg la coz kena share katil ngan kiddos.
Pagi tu masing2 bergelimpangan kat atas katil. Abg bangun awal ngan Abbas gi cari breakfast. I ngantuk yg amat coz baby breastfeed sampai 2 hours baru kenyang. Nearly 6am baru I naik bilik and go to sleep. Nurses masuk pun I dah tak leh nak bukak mata....ni gambo2 yang Abg amik Saturday morning. Ntah bila dia amik pon I tak sure...

Syahmi and Syamil tido tak hengat donia...hehe

Me ....keletihan n ngantuk....ntah bila la pakcik ni snap
Punya la byk foods Abg beli for kiddos...ni kita cum utk lunch skali la kot.
Abbas tgh tengok TV after having his breakfast. Dia ni kalau dah tido awal malam before, mmg akan bangun awal the next morning. This morning baby buat another blood test. The result dah kuar and dia nye graph dah below the jaundice line. But bebetul kat below line. So Dr wanna keep him another 2 more days. Meaning on Monday morning they will do another blood test. Plus Dr tambah another light for him to experdite jaundice dia turun. I feel so sad coz kena tinggal dia kat sepital. I'm going back even baby tak leh kuar lagik....This time I feel really sad sampai I nangis. At this time, I rasa bernasib baik sgt coz ada Abg yang really support me. Ye la, before this I tak penah la tinggal baby masa discharge from hospital. Ni frist time..heheh

AddThis Social Bookmark Button

Email this post


2 comments: to “ Kiddos at Hospital

  • Roz Razalli
    November 17, 2008 at 10:10 AM  

    sabar ieta...

    understand how you feel... been there when Adam had to be warded... and aku kena duduk pantang kat rumah... sedih kan? terasa aku cam bad mother plak that time, padahal for his own good... meroyan kot aku time tu.. heheh

  • Mama Nita
    November 17, 2008 at 9:29 PM  

    Ye la roz....sedih tak yah nak cakap la. but have to la kan. kita bukan byk duit pon nak stay sana. but alhamdulillah adib dah boleh kuar today. but still kena gi buat blood test gak lagi lusa. tu la, meroyan kot...heheh

 

Design by Amanda @ Blogger Buster