Search Th|s Blog

Ayam Penyet Lagi  

Friday, November 7, 2008

This time nye pregnancy punya la banyak makan esp dh towards the end ni. Macam2 nak mkn. Suma nampak sedap. Before bula pose ari tu I went to Wong Solo Ayam Penyet kat Ampang. After that Abg went to this restaurant named Waroeng Penyet kat Mutiara Damansara. Masa tu dah nak dekat sgt nga bulan pose. His comment is ayam penyet here is more delicious and cheaper than yg kat Ampang.

Dah berangan nak pegi but tak semppat nak catch before pose. Time bln pose plak malas nak gi mkn kat kedai2 cenggini coz for sure ramai manusia berbodong2 nak berbuka kat luar. So, last Tuesday pepagi nak gi keje tu dok dengar segment Fakta atau Auta kat HotFM. Then the last question is Ayam penyet ialah makanan traditional Indonesia something like that la. So tetiba perasaan nak mkn ayam penyet nih dtg la balik hehehe. So dipendekkan citer, I plan with Abg to have our lunch kat sana la ari tu. Mesti pegi gak, nnt kalau dh terberanak kan lambat plak nak dpt pegi. So here we are... sib baik sampai tu org tak ramai lagik. So we ordered la apa2 yang nak di makan...kat sini style dia, they will give us the list of their menu and pencil. Pastu kita tick la mana yg kita nak and terus gi ke kaunter and bayar. Kira ala2 halh self-service la coz foods diorg hantar gi ke meja.

Here is the menu...siap stated as featured on NST and Berita harian lagi...publisiti hehe
Air nya udah sampe...Soda Gembira for me and Es Cendol for Abg. Soda Gembira tu is air bandung with aiskrim soda and Abg nye is cendol la....cuma dinamakan ala2 Indon la kan
While waiting for the food, Abg sempat lagi dok main game kat PDA dia...
This is Ayam Penyet...which contain of Chicken marinated with special sauce pastu digoreng garing, tauhu and tempe with the sambal....mcm sambal belacan but not so belacan, timun and kobis...kat tepi tu is the other sauces...I like yang sambal kicap tu...manis pedas gitu. Ayam dia mmg sedap lagi la from the one that I had kat Ampang tu.
Ni plak Rawon which is for me more to Sup Daging Kicap..the taste is so so la...
Keropok Indon katanya....
kami mkn lauk2 tu with white rice la....memula ingat nak amik set which the price of each set dlm RM8.90 jek but dpt air gas jek....nak air sedap so tak amik la set, amik ala carte

Ni plak they called it Batagor something like that la...at first I tot dia mcm dim sum but rupanya berkuah...dia mcm ala2 kalau rojak penang tu yg kuih2 dia tu and tauhu with kuah kacang...ok la
Hasil ketekunan kami makan...hehe
Muka gembira je psl minum Soda Gembirak hiks
Ni nak amik gambar kaunter tau...bukan gambar minah tu...hehe

AddThis Social Bookmark Button

Email this post


4 comments: to “ Ayam Penyet Lagi

  • mediocre sadist
    November 8, 2008 at 12:09 AM  

    sedapp! saya suka makan kat ayam penyet and dia nyer weekdays mealset mmg murah..

    ooooo..akak ponteng gi makan ayam penyet ehhhhhhhhhhhh

  • Mama Nita
    November 8, 2008 at 12:34 PM  

    mana ada ponteng....sempat...suma pi balik ikut jalan 'mahal'...kerinchi link and pebchala link hahaha

  • Anonymous
    January 24, 2009 at 10:11 PM  

    baru bace dis n3..
    mmg sebijik cm kt sini..
    cara hidang pn same..
    sambal dia sedap x?
    yg kt sini sedap giler..
    tu yg wat btambah tu..hehe..
    kobis tu mmg style..
    kalo beli nasi padang pn dia bg kobis free..
    rawon pn aku da penah mkn..
    mmg cm dgg msk kicap..
    tp aku rase lbh byk rempah dia..kn??
    batagor pn da mkn..aku xbape ske..
    tp leh mkn lg la..
    niway,bape harga nasi n aym penyet tu?
    kalo kt sini nasi 3k,aym 9k..
    so total 12k..lbh krg rm4.80 la

    haha..tbe2 word verification ni pn da jd word indon..
    encer=cair..sabo je la

  • Mama Nita
    January 25, 2009 at 11:47 AM  

    batagor tu pon aku tak minat sgt. price dia of coz la kat sana murah...sini kalau set dia skali ngan air gas RM8.90...ok la.

 

Design by Amanda @ Blogger Buster