Search Th|s Blog

Bahasa Melayu saya cemerlang  

Tuesday, July 21, 2009

Sorry for the very long silence.......huhu...will try to write as much as I can from now on....so this one was tagged by Asiah thru FB....

arahan: sila jawab dalam bahasa melayu

1. Bekas kekasih saya adalah : suma dh jd bapak org

2. Saya sedang mendengar : mila nyanyi kat Hot FM

3. Mungkin saya patut: tido je kat umah

4. Saya suka : makan

5.Sahabat-sahabat baik saya : suma takde kat opis ni...mana agaknya mereka menghilang

6.Saya tak paham : kenapa saya masih bekerja di sini

7.Saya kehilangan : berat badan saya yang lama..hehehe

8.Ramai yang berkata :saya tetap maintain walaupun anak dh nk masuk 5 tp diorg tak tau hakikat sebenar muahahahaha...

9.Makna nama saya : nur bermaksaud cayaha..anita kalau mengikut apa
yang Syafiq (anak pertamaku) baca dalam buku nama2 bermaksud
kesabaran..tp dia kata "tapi mama tak sabar pon..." sabar aje
la...hehehe

10.Cinta itu adalah : boleh diumpamakan macam makan sambal
belacan...walau pedas hingga keluar air mata tapi masih mahu dimakan jua....

11.Di suatu tempat, seseorang sedang : merindui saya hahahaha....iye kah?

12.Saya akan cuba : mengumpul semangat utk mencapai cita2 utk berhenti bekerja dgn org dan bekerja sendiri....

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud : sampai bila2...

14.Telefon bimbit saya : nokia e71 huhu

15.Bila saya terjaga dari tidur : saya pon berkata dalam hati....cepatnya masa berlalu...aku nak tido lagiiiiiii

16.Saya paling meluat apabila : org meluatkan saya

17.Pesta/Parti adalah : bila ada banyak makanan dan kawan2

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah : apa yek...ada ke yg comel? huhuhu..

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah : semasa umur sy 13-17 tahun..sebab waktu sekolah menengah mmg best

20.Hari ini : saya malas nk keje lagi....

21.Malam ini saya akan : menonton The Biggest Loser, Numbers, CSI New York dan separuh Desperate housewife sebelum tido ..

22.Esok pula saya akan : saya akan ke tempat keje seperti hari2 yg membosankan sebelumnya

23.Saya betul-betul inginkan : macam2 yg terlintas skang ni hehehe

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini : tak sempat
nk tgk cermin pagi2 psl selalu lambat, nk kena rushing ke opis utk
tidak terlambat....huhuhuu...

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan : arked permainan...

26.Makanan Barat atau Jepun : Barat....jepun tak sedapppp..

27.Bilik yang terang atau gelap: terang utk membaca novel/majalah atau main permainan komputer dan gelap utk tido..

28.Makanan segera adalah : sup cendawan dah roti bawang putih.....

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang? : 'mana semua orang ari ni tak datang pejabat?'..

30.Siapa yang anda nak Tag? :saksikan sesiapa yg bertuah hehehe (dalam FB)

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


 

Design by Amanda @ Blogger Buster