Search Th|s Blog

Bday Party  

Saturday, April 11, 2009


Petang tadi we went for Roz's son bday party,Adam. Dia nye theme is Wonder Pets....apa yang penting?? Kerjasama!!! hehehe...I not really follow the series but the kiddos pon selalu mentioned pasal this WonderPets nih. So tau la dia nye tagline tuh....Anyway, Happy 2nd bday Adam!!

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Report Card  

Friday, April 10, 2009

Today masa i tgh kalut2 nk gi keje, bas skolah Abbas sampai. Then Kak Idah, the bus driver ask me the irregular question. She asked me whether Abbas balik naik bas ke tak. Aik....mmg biasa dia mmg gi balik pun ngan bas.
Then i teringat ptg semlm Abbas told me that kena amik report card. I asked him few times do i need to go to his school to collect the report card ke. He said dia yg kena amik sendiri. I pon mmg planned nak call skolah ask about this. Pasal normally mmg parents yang collect kan. Skolah ni pun satu la, Year One student kasi inform via letter to parents la. This is his first time nak amik the card. Kena la i amik EL today as the time-off dah takde dlm opis nye rule. Sejak wujudnya half day leave. Nak buat camana anak nye pasal.
So went to Abbas's school to take his report card. Alhamdulillah result dia ok suma. Straight As. Hopefully in the future resultnya maintain laaa....Pastu rupa2 nya mmg cikgu dia ada bagi surat on collecting report card. But at that day Abbas tak pegi skolah pasal demam. nak buat camana but still worth la amik EL coz result kira cantik la....

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Seminar  

Thursday, April 9, 2009


Minggu ni mmg minggu attending seminar. Today i gi seminar hosted by Oracle plak. It held at Mandarin Oriental Hotel. But bila tgk presentation dia cam tak bape related sgt la. Tak tau nape boss suh join the demo seminar with them. Normally mmg bebudak data warehouse je pegi that such demo.
Semalam pagi bangun, its my turn plak rasa tak sedap badan. But rasa cam gagah la nk gi keje. Kena gigih pasal skang tgh byk keje which kena siap by end of the month. Tapi kat opis mmg tak leh buat keje. Mana taknya, kepala dizzy, badan seram sejuk. I really need to have a rest. Malam semlm plak ada bowling tournament kt Flamingo. Dah bayar kan so rugi la kalau tak come up. Ptg tu rehat but mlm gi bowling tu pon badan dok sakitt2. Mmg seksa la main bowling semlm. Tak menang apa pon, ok la for gain experience.
Pagi ni rasa ok sket then yesterday. Oh ya, semlm gi amik blood test result skali. My hemoglobin low at 9.8. I pon tau psl dr ckp je. For normal count is 11++. Tu yang pwning tuh..pagi ni plak mcm mana ntah blh plak ubat tertinggal kt umah. Rasanya semlm after mkn ubat dah puy it back inside the bag. Bila dlm keta td check my bag, it wasn't there. Arghhhhh hope leh survive laaaa. But skang pon kepala tgh ting tong lagi ni.

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


KLCC Please...  

Wednesday, April 8, 2009






School holiday ari tu tt last impian kiddos nak gi KLCC termakbul. Jangan terkejut...my kiddos tak penah sampai KLCC before. Diorg just lalu tepi je...i pon sangat jarang nak sampai sana...for me there's nothing much there for my kiddos. Ye la, we all not shopping type...weekend pon balik umah mak or attending weddings ke bday party ke berkelah ke...cenggitu je la.... ntah, dah maknya tak suka shopping so too bad for the kiddos la dapat mama cam i hehe.

So nak dijadikan cerita, hari rabu during school holiday bebaru nih i'm suppose to cancel my leave. But that early morning tu tetiba cam kesian plak. Cuti ni balik kampung to attend a wedding je. kebetulan masa kat kampung hujan jek sepanjang hari. So they can't really play. Abbas pon kinda frust gak psl tak leh nak panjat pokok. Siap bgtau kat Abg kalau lain kali balik lg biar la lama sket huhu. So I decided to bring them (of course la Adib tinggal...sian plak dia nnt restless) to Petrosains which located kat dalam KLCC la kan.

Kan main happy lagi kiddos dapat gi KLCC...so puas hati la gak....but for those yang nak pegi sana especially during school holidays...pls do your booking earlier. pasal kalau idak sure sama ada kena tunggu lama or terus tak dapat. Sib baik my friend dah ada experience gi sana and know how it is la. Kalau bukak website dia pun, diorg mmg mentioned suh booking dulu tiket tuh. So enjoy the pics of us there...nnt sambung pics lain kat other entry...mata udah ngantuk nih...hehe

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Kalut  

Tuesday, April 7, 2009


Today i attended seminar hosted by IBM kat One World Hotel. It started at 9am sampai la ptg. But lambat sket sampai coz kiddos suma dok pakat demam. Semlm Syahmi demam, Dr said dh mcm nak kena asma. Pagi td when kiddos nye time nak bangun gi skolah, Syamil n Abbas pon demam gak. Alhamdulillah so far Adib ok. My maid pon nk demam gak semlm so I asked her to mkn ubat n tido awal semlm. Kalu dia yg demam mmg big problem la kan. Dah la keje byk kat opis. Tak senang hati gak nak cuti psl nanti timeline suma lari.
So for today Abg amik half day leave and bwk kiddos gi klinik. I tak leh nak cuti coz kena attend this seminar. Thanks Abg. Ptg kang lps habis seminar nih dia amik la kat sini. Kalu dia lambat i gi la jalan kt OU dulu hehe.
Skang ni my boss dh gi cuti maternity. So my project leader yg take over. Kira pemangku la nih. The problem is she is sooooo gila kuasa. Tak kuasa aku nak melayan pompuan nih. Tadi pepagi my friend dh sms cakap dia dh menunjukkan kuasa. She really make us sick la. Camana la kami nk keje for the next 2 months. Gila beb, baru dapat memangku dh gila kuasa. Arghhhhh..To Kak Az, selamat mendeliver baby. Let us suffer here huwaaaa.
Actually time i tulis nih, mamat IBM tgh dok bagi ceramah. Termengantuk la plak then i terus la mengarang. Tu yg mcm2 topik dtg and bercampur aduk dah hehe. Sekian dulu la ye. Dah la lama tak update entry kan pastu dok merapu jek kih kih kih.

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Mode : ON  

Wednesday, April 1, 2009

Skang memang musim bersukan. I dunno sampai bila but like it happen.....Hidup biar sihat..hehe

Someone is trying a pair of shoes....
And someone is drilling someone's precious thing ahaks...

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


 

Design by Amanda @ Blogger Buster