Search Th|s Blog

Makan Tanpa Gambar & Burger Shop  

Sunday, May 24, 2009

Niat dah tak baik kan...apalagi, semlm masa tazkirah family kt umah Yatie, suma orang sudah lupa amik gaambo. Kan niat nak amik gambo bebanyak pastu tempek kat sini and eksyen ngan che na... dang!!! takde satu gambo pon....lam keta on the way balik baru teringat....kalo teringat lps makan pon ok lagik...nih dah atas jalan, takde maknanya....hahahaha

Tadi pi BTS ngan Abg. Kami pi makan kat Wendy's...ha time nih ingat plak nak amik gambo...ko tengok gambo aku makan time ni je la che na oooiii....huhu...enjoys the pics ye...

My food yang ala2 diet gitu....garden salad with fried chicken...ok ok la...
Abg nye food yang tak tahan2 nih....Tripple burger, ala macam main game Burger Shop tu huhu
Dia tgh 'show-off' ngan food dia...
Pakli, Ina and Aleeya...
Sengih lebar nak makan burger besar hahaha
Aummmm....hehehehe....

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Saturday Rockkk!!!  

Saturday, May 23, 2009

Saturday suppose to be relax day. But today again we visited hospital for kiddos follow-up. Kami sampai APSH dr BTP dh kul 10 lebih. Mesti la orang suma dh ramai. So panjang la Q nye. Nih dh after nearly 2 hours still tak dapat jumpa Dr lg. Skang ni Dr Lim ramai sungguh patient. First time bawak Adib jumpa Dr Lim as boleh kata sebulan skali dia dok batuk n wheezing jek dada dia.Sempat lg bergambar bosan2 dok tunggu turn. Letih la cenggini but nak buat camana. Dh nak jumpa dr bagus huhu. Ni mlm ni nak gi umah Yati. Ada tazkirah lagi, bln nih dua kali as last month takde tazkirah. Papa kan gi umrah ari tu. So psl mkn2 tazkirah nnt lain entry hehe. Bg jeles sama itu che na, nk amik gambo food bebyk, ahaks.

Dr buat alergi test plak kat Syahmi....sian dia gatal2 tangan....resultnya, dia mmg alergi dustmite. Last time Syamil pon buat gak test nih but suma ok....so Dr explain la how to do and what to do blablabla.....sian anak mama nih....Tangan bertanda untuk buat 8 test, 5 on mites and 3 lagi on common food ie telur, susu n apa satu lagi tak ingat....
Bintat2 merah kat tpt dustmites....tpt common food clear....sabar la nak...

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Friday Talk : Sakit Mode  

Friday, May 22, 2009

Dia kan kalau dah sekali berenti plus ngan suma benda yang membizikan diri nih, memang la susah plak nak berblog. Today ku usaha gak sedaya upaya curi sket masa...kalau kat umah la ni time bizi buat revision ngan kiddos pasal skang nih tgh exam mode....


Ni summary dari time i tak berblog ari tu...short kan story...week before exam tuh demam week...it starts with Abbas...on Wednesday i baru nak start lunch, ustazah dia called and told me Abbas having high fever...tetiba jek pasal pagi tu dia ok jek. And dah tau sangat kalau Abbas tu demam, normally dia mmg a bit high la. So after finished my dish, I straight went to his school, fetch him and bawak pi klinik....half day EL la i ari tuh....mana nak nyempat balik opis balik...
Abbas yang tertido dalam perjalanan gi klinik from skool

The next day, giliran mak pak nye plak tak sihat....Abg tetiba sakit tekak cam zaman2 dia ada tonsil dulu....and I plak my pening dh datang balik...so pagi tuh dua2 dok bongkang tak larat nak bangun...dah kul 11 gitu baru larat nak drive and bwk Abg gi klinik. Actually the nite before I dah bawak Abg pi klinik and the Dr nak bagi MC but ada org tu jual mahal, konon cam larat nak pi keje. Yelah dia kan tgh semangat nak keje coz baru masuk from long MCs kan hiks....but takde nye larat....

I plak went to see hemathologist...to do my blood fuul check up... hemo i ok since i pon mmg on iron skang....but there's two more testing yg result nye kuar in 2 weeks time...so tungguuuuuu....30hb nih follow-up skali ngan Abg nye follow-up ngan his Orthopedic...(betui ka eja nih...belasah je la...)

Balik2 je from klinik sepital, Syahmi plak demam....ubat demam dah memang ready je kat umah so bagi terus ubat demam...lembik gak la si kecik nih....then next day ie on Friday both dah boleh gi skolah...owh... Abbas Khamis tu dh pi skolah dh...so I tot end of sakit story la...jemaat malam Abbas went to his Smart Reader tutorial then balik BTP....
denga jayanya kuar dari lab lepas amik darah...tak nangis...cayalah anak mama

Ropenye tak habis lagik sakit mode....the next day ie Sabtu, Syahmi dah tak demam but satu badan naik rashes. Dia dah start menggelinjang kegatalan satu badan....nak bwk pi klinik BTP, bukan panel plak. Kalau anything susah plak nak refer merefer...so we decided to bring him to our normal klinik kat BBA. Dr dgn pantas nye suh bawak dia gi sepital n do the blood test. Elok gak coz musim skang nih banyak nau penyakit pelik2...dipendekkan citer...gi la jumpa Dr Lim kat APSH....dia kata ok jek...from his observation nothing la but nak bagi puashati, baik amik blood test. Rugi sungguh pasal i tak masuk time Syahmi kena amim darah...mak eh ngeri hehehe...but amazingly dia tak nangis...huhu. Alhamdulillah everything's clear....close-up


AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Dr dan Adib  

Tuesday, May 12, 2009



Yesterday Abg ada follow-up ngan Dr. Today Abg dah start keje....hope kaki tak bengkak bila byk jalan. nampaknya tempat makan utk Abg pon terhad coz tak boleh nak jalan jejauh....Malam plak bawak kiddos gi jumpa Dr...suma dok batuk kahak....Adib plak ada vaksin utk 6 bulan.

Lately nih mcm i penah bgtau, Adib memang susah nak tido and suka mengaruk bila dh ngantuk. Saje je amik video dia...che na, kalau rindu adib tengok la video ni ye hehehe

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Abah and Son  

Monday, May 11, 2009

Last night tengah2 dok tengok Marathon The biggest Loser, Adib plak taknak tido. lately nih dia memang susah sket nak tido....so time Abg tgh dok melayan dia, i snap few pics of them ...a moment to remember hihi...Memula siap gelak2 buta after nampak camera stone jek dia...
Mata dah ngantuk...Abg tgk dok layan bola,time TBL tgh commercial break...,"Nak tido la...TV nih bising..." siap tutup telinga lagik...sabo je la...

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Happy Mother's Day  

Sunday, May 10, 2009

From my sons....thanks baby....

Today is Mother's Day...Selamat hari ibu to Mama and Mak...You're the best mom ever love both of ya...
oso to all mums who reads my blog... we are great when someone call us mom rite....

PS: Anyway, gambar kat atas tu gamba lama as Mama dah tak duduk kat wheelchair lagik...

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Tazkirah and makan-makan  

Add VideoLast night we went to kak Long's house. Dah lama takde tazkirah rasanya. Actually takde la lama sangat...just one month,last month pasal Papa gi umrah. So this month we will have 2 session for tazkirah....another 2 weeks kat umah baru yati. I pon tak penah lagi gi umah dia. Time dia pindah umah ari tu, Abg dah sakit kaki plus Abbas pun ada kukorikulum. This is the chance nak pi tengok umah dia. Kalau sesaja nak pegi tu maybe lambat lagi la kot. And this is the reason Papa n Mama suggest buat kat umah kami gilir2...

Ali keep on looking at me during the tazkirah....bila i lokked at him back, camni la reaction dia huhu...so cute..
Cake for all moms and birthday boy....yummy....yg x dpt rasa tgk je la ye...jgn mareee
Food for the night...nasi kerabu....but i forgot the kopok masa makan tuh...arghhh...nk mkn lagi perut dah kenyang....
Dessert...home made dadih...
Adib...after vommiting....sian dia...banyak sangat kahak dlm lung dia...
Cameraman....sian, dh amik gambar dia pun still tak nampak muka hehehe...Papa Ali pun dok khusyuk menelek anak...tilam2 tu for babies hehe...yg dh takde sarung tu tilam Adib yg dh kena muntah...get well soon baby..
Foods....after...
Daddies and sons....

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Baling Bola  

Thursday, May 7, 2009


Isnin ari tu I joined Bowling Tournament C Graded kat ASB at Ampang la.... This is my third time join tournament kat sini. Saje je test and nak exposure. First time masuk ari tu diorg buat 8Pin Tap....i dapat no 41 out of 60 bowlers...ok apa. I tot i dah dpt tempat last skali. Abg pon join at that time...Abg dpt no 32. Sikit lagi nak dpata hadiah coz first 30 bowlers dpt adiah.

Second attempt ari tu 9Pin Tap. Abg suppose to join tapi masa tu dia cedera kakinya hehehe....macam yang i citer kat last entry. Masa 9Pin Tap tu i dapat plak no 42...lagi teruk la plak....hehehe but itu tak mematahkan semangat i. Yang isnin ari tu they offered 369 Style...meaning at frame 3,6 and 9 depa bagi free strike....tak ku sangka dapat no 17 hehehehe... I dapat 4 free games and 4 botol air mineral. Ok la tu for starting....kalau dapat first 10 baru la dapat cash....hehehe...gud luck tome....for next time nye tournament. Maybe bulan depan psl this month nye tournament on Abbas's exam week. So, 'tuisyen teacher' kena keje....but insyaallah i'll join MQ for this month...ni 9Pin Tap but dia boleh buat any day dalam bulan ni...so tak terikat sgt ngan masa and blh try bape kali pun tadak hal....

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Kaki Oh Kaki  

Wednesday, May 6, 2009

As i mentioned in previous entry, last 2 weeks Abg had an 'accident' masa main futsal. Baru main 10mins je, pastu I saw abg kuar from court. Actually that day I planned to drive our car and let Abg ride the bike....ntah apsal i rasa cam better i follow dia je. Lagipun bukan lama sgt dia nye futsal...only for 1 hour and at most 1 and half...tak sangka plak nak jadik camni....back to the situation hehe...lepas Abg kuar from court tu, i pegi kat dia and he said that he can't even step on his right foot. Cuaks seiii....apalagi, dia pon suh i bwk dia terus pi ER kat APSH. Kalut drive bawak dia coz kaki memang tak leh letak....and gegar sket pon dah sakit...

Sampai2 je kat ER, i amik terus wheel chair and bawak Abg for checkup...diorg buat x-ray bagai... then Abg kena admitted cause diorg suspect something and have to wait for otopedik (pakar sakit tulang lerr...hehe) esoknya. So bermula la series tido kat sepital...next day Dr said that takde patah or reetak but the ligamen yg twisted. Kena buat physio la...then he said that dalam 6 weeks baru bebetul heal....lama tuh....after one weeks dok kat sepital, Dr gave another week of mc....Monday ari tu gi follow-up, Dr gave anoother one week. The reason coz bila Abg jalan bebanyak je kaki dia bengkak balik....next follow up is on next Monday...will see what Dr say....get well soon Abg....

kaki yang bengkak itu...but dalam gambo tak nampak sangat...
Sakit2 kaki pon boleh lagi nak mem'browse'....yelah, kaki yg sakit kan bukannya tangan hehe

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Backkkk  

OMG....busynye i lately nih. Mmg la x nyempat nak berblog bagai. Tak penah plak ler aku sebusy ini...arghhhh....

Lst 2 weeks Abg terkehel ankle nye psl main futsat....at that time even tho dok kat sepital, wifi sepital lak slow banget....susah tol nak  berblog...

I hope lepas ni leh la kayuh slow2 balik....dh bersawang2 dh blog nih...oh ya...gambo abg time dok sepital pon ado...nnt i masukkan kat entry pasal dia yek....psl bowling gak...hihi....will do the COMEBACK soon huhuhu...


AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


 

Design by Amanda @ Blogger Buster