Search Th|s Blog

Short Holiday & banjir  

Sunday, November 7, 2010

Cuti skolah panjang thn ni i planned nak sunatkan Syamil n Syahmi. So most probably seminggu dua start cuti tu xleh ke mana2 la. So dah mintak Abg book kan resort opis dia kat Langkawi utk cuti Deepavali ni simce it falls on Friday, so it will be long weekend.
Apakan daya. Betul kata orang kita merancang, Allah tentukan. This plan will include my BIL's family yang stay kat Alor Setar. So a week ke few days before Deepavali kedah dah start hujan n few places banjir. So hv to cancel the plan. Takpe la, Langkawi tak lari ke mana. Next time boleh lagi. So Rabu mlm lepas i called kak ain nak tanya khabar diorg kat sana. Rupanya ablong dah 2 hari takleh gi keje due to banjir nak gi opis nye. So borak macam2 la mlm tu.
Pagi esoknya ablong call time kami tgh siap2 nak gi keje. Umah diorg dh naik air. Tak penah2 banjir area tu since Abah Mak duduk sana dulu kali ni banjir. Teruk la tu. Hope tak lama and as at today air dah surut but ada sekaki lagi la airnya. Habis suma kerusi meja reput. Washing machine and fridge abih hanyut terapung. Sabar la tempuhi dugaan. Selama ni dok tgk org lain je jadi mangsa banjir. Kali ni family sendiri.
For us kt kl ni ok alhamdulillah. So last minute plan, bawak la kiddos gi PD and stay for one nite. Seronok tgk Hana mandi, stok yang memang tak takut air punya. Rugi x amik video huhu.
Malam tu plan baek punya nak gi makan memacam seafood. Skali Abg tetiba demam plak. So makn biasa2 je goreng2. Pagi tu before chk out gi la bawak kiddos mandi but Hana n Adib tak ikut coz tak bangun lagi. Tak syiok sgt la ciz Abg dok rest lagi kat bilik. Before 12 dah gerak balik kl.
Kerija menanti. Huhu....oh ya. Skang ni dah buat bisnes jual cheese tart ngan neni. So ahad is hari buat kuih huhu. Ok la tu, holiday sikit2 dah. Budget pon ciput jek :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


 

Design by Amanda @ Blogger Buster