Search Th|s Blog

Karat  

Monday, March 21, 2011

Wahhhhh dh berkarat sudah blogku ini....huhu bak kata Asiah, udah jadik rumah hantu....

Skang udah ada satu lagi blog tapi baru jugak start utk side bisnis gitu...so, rajin2 la melawat sana gaks....
http://findmecoachbags.blogspot.com/

Sila bagi comment anda ek...Trimas...

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Short Holiday & banjir  

Sunday, November 7, 2010

Cuti skolah panjang thn ni i planned nak sunatkan Syamil n Syahmi. So most probably seminggu dua start cuti tu xleh ke mana2 la. So dah mintak Abg book kan resort opis dia kat Langkawi utk cuti Deepavali ni simce it falls on Friday, so it will be long weekend.
Apakan daya. Betul kata orang kita merancang, Allah tentukan. This plan will include my BIL's family yang stay kat Alor Setar. So a week ke few days before Deepavali kedah dah start hujan n few places banjir. So hv to cancel the plan. Takpe la, Langkawi tak lari ke mana. Next time boleh lagi. So Rabu mlm lepas i called kak ain nak tanya khabar diorg kat sana. Rupanya ablong dah 2 hari takleh gi keje due to banjir nak gi opis nye. So borak macam2 la mlm tu.
Pagi esoknya ablong call time kami tgh siap2 nak gi keje. Umah diorg dh naik air. Tak penah2 banjir area tu since Abah Mak duduk sana dulu kali ni banjir. Teruk la tu. Hope tak lama and as at today air dah surut but ada sekaki lagi la airnya. Habis suma kerusi meja reput. Washing machine and fridge abih hanyut terapung. Sabar la tempuhi dugaan. Selama ni dok tgk org lain je jadi mangsa banjir. Kali ni family sendiri.
For us kt kl ni ok alhamdulillah. So last minute plan, bawak la kiddos gi PD and stay for one nite. Seronok tgk Hana mandi, stok yang memang tak takut air punya. Rugi x amik video huhu.
Malam tu plan baek punya nak gi makan memacam seafood. Skali Abg tetiba demam plak. So makn biasa2 je goreng2. Pagi tu before chk out gi la bawak kiddos mandi but Hana n Adib tak ikut coz tak bangun lagi. Tak syiok sgt la ciz Abg dok rest lagi kat bilik. Before 12 dah gerak balik kl.
Kerija menanti. Huhu....oh ya. Skang ni dah buat bisnes jual cheese tart ngan neni. So ahad is hari buat kuih huhu. Ok la tu, holiday sikit2 dah. Budget pon ciput jek :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Berzaman zaman  

Tuesday, October 26, 2010

Wahhh dah bersawang2 blog ni tak berupdate. Sori la ye blog, tak nyempat nak mengupdate.
Skang ni agak busy ngan keje yang sentiasa berlambak kt opis tu. Plus skang ni i buat bisness kecik2 ngan neni jual cheese tart. Order yg nak dibuat skang untuk jualan amal cahaya kasih kt opis esok.
Kira kali pembahagian tugas tu neni masak n i promote. But now we oso selling tart shell. So that part i and Abg la ngamik. Mcm ni sambil2 tunggu last set of tart shell nak siap dibakar, sempat la cuci sawang2 kat blog ni huhu.
Next there will be more pics on my tarts.....tungguuuuuuuu



- Posted using BlogPress from my iPhone

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Birthdays di bulan posa  

Monday, August 16, 2010

August is birthday month utk familiku. Mana taknya, selain our anniversary on 31st, Abbas nye bday on 13th, Abg on 15th and Syamil on 16th. Berderet-deret, bukan setakat sebulan yang sama.
So minggu nih berbuka then lepas terawih makan kek dua malam berturut. Memula kat umah mama then semalam kat umah mak.
Abg, happy bday. May Allah always bless u n love u forever....
Utk Abbas n Syamil, hepy bday. Semoga jd anak yg soleh n baik. Jgn tinggal solat n posa tau. Mama love u both so much muahhhsss.




AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Ramadhan kembali  

Ramadhan kembali lagi. Ni dah second day posa. Alhamdulillah so far my 3 heroes posa fullday.
Mcm biasa bila Ramadhan menyinggah je mood nak memasak tu automatically datang.
Mlm tu semangat lps solat terawih terus gi carrefour beli bahan-bahan nak masak. Terasa macam shopping kat Mekah plak dengan telekung jek gi shopping. I dont care asal dpt barang yg dihajatu hihi.
Alhamdulillah as at today (updated on 6th Ramadhan) dh buat ayam percik dua kali, kari ayam n ketam masak merah. Dlm list ni hajat nk buat tomyam n sambsl tempe.


Sibuk mengisi barang nampak hihi.



Adik cashier tu siap tanya baru balik terawih ke. Ye la dik ooiii. Takkan la balik keje pakai gini hahaha.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Jalan Indah 1,Ampang,Malaysia

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Exam oh exam  

Thursday, August 5, 2010

Udah lama banget tak ngambik exam. Dah berkarat rupanya otakku ini. Skang ni nak study punya la berchenta. Apalagi bila nak study je Adib sibuk la nak dok atas riba la, mintak nak tengok youtube la huhu.
Selasa sampai today i attended a technical conference. Each participant dapat 2 free seating worth usd200 on each. So i amik la opportunity nak amik exam. Semlm dah dapat la certified but cikai nye la. Today plan nak amik yang intermediate, ramai plak orang nak amik exam on the last day ni. Alhamdulillah lulus even not good as yesterday paper.
From this i can conclude that otakku ini masih boleh sambung study ahaks. So now im adv certified la kununnya hihi. One more paper so leh jadi fully certified and can take the upgrade. But nampak gaya kalo nak gak kena kuar fulus sendiri la. Tgk la boleh masuk dalam budget ke tak. Apa2 pon alhamdulillah syukur.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:First Avenue,Petaling Jaya,Malaysia

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Gunting menggunting  

Dah lama acara ni not handled by me hehe. Hari tu Abbas dah complaint pengawas skolah dia suruh gunting rambut. Mana taknya masa cuti skolah ari tu pi gunting rambut ngan pak long dia siap ada remos bagai. Ha skangni hamik ko dah kena sound ngan prefect huhu.
So semlm gi carre4 n gunting rambut suma. Syahmi and Syamil ada hati nak dok kat keta mainan utk gunting rambut. But at last dapat gak kat Syamil. Adik keje kt situ bagi green light la plak. Suka la tuh.











- Posted using BlogPress from my iPhone

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


 

Design by Amanda @ Blogger Buster