Search Th|s Blog

Bahasa Melayu saya cemerlang  

Tuesday, July 21, 2009

Sorry for the very long silence.......huhu...will try to write as much as I can from now on....so this one was tagged by Asiah thru FB....

arahan: sila jawab dalam bahasa melayu

1. Bekas kekasih saya adalah : suma dh jd bapak org

2. Saya sedang mendengar : mila nyanyi kat Hot FM

3. Mungkin saya patut: tido je kat umah

4. Saya suka : makan

5.Sahabat-sahabat baik saya : suma takde kat opis ni...mana agaknya mereka menghilang

6.Saya tak paham : kenapa saya masih bekerja di sini

7.Saya kehilangan : berat badan saya yang lama..hehehe

8.Ramai yang berkata :saya tetap maintain walaupun anak dh nk masuk 5 tp diorg tak tau hakikat sebenar muahahahaha...

9.Makna nama saya : nur bermaksaud cayaha..anita kalau mengikut apa
yang Syafiq (anak pertamaku) baca dalam buku nama2 bermaksud
kesabaran..tp dia kata "tapi mama tak sabar pon..." sabar aje
la...hehehe

10.Cinta itu adalah : boleh diumpamakan macam makan sambal
belacan...walau pedas hingga keluar air mata tapi masih mahu dimakan jua....

11.Di suatu tempat, seseorang sedang : merindui saya hahahaha....iye kah?

12.Saya akan cuba : mengumpul semangat utk mencapai cita2 utk berhenti bekerja dgn org dan bekerja sendiri....

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud : sampai bila2...

14.Telefon bimbit saya : nokia e71 huhu

15.Bila saya terjaga dari tidur : saya pon berkata dalam hati....cepatnya masa berlalu...aku nak tido lagiiiiiii

16.Saya paling meluat apabila : org meluatkan saya

17.Pesta/Parti adalah : bila ada banyak makanan dan kawan2

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah : apa yek...ada ke yg comel? huhuhu..

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah : semasa umur sy 13-17 tahun..sebab waktu sekolah menengah mmg best

20.Hari ini : saya malas nk keje lagi....

21.Malam ini saya akan : menonton The Biggest Loser, Numbers, CSI New York dan separuh Desperate housewife sebelum tido ..

22.Esok pula saya akan : saya akan ke tempat keje seperti hari2 yg membosankan sebelumnya

23.Saya betul-betul inginkan : macam2 yg terlintas skang ni hehehe

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini : tak sempat
nk tgk cermin pagi2 psl selalu lambat, nk kena rushing ke opis utk
tidak terlambat....huhuhuu...

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan : arked permainan...

26.Makanan Barat atau Jepun : Barat....jepun tak sedapppp..

27.Bilik yang terang atau gelap: terang utk membaca novel/majalah atau main permainan komputer dan gelap utk tido..

28.Makanan segera adalah : sup cendawan dah roti bawang putih.....

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang? : 'mana semua orang ari ni tak datang pejabat?'..

30.Siapa yang anda nak Tag? :saksikan sesiapa yg bertuah hehehe (dalam FB)

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Makan Tanpa Gambar & Burger Shop  

Sunday, May 24, 2009

Niat dah tak baik kan...apalagi, semlm masa tazkirah family kt umah Yatie, suma orang sudah lupa amik gaambo. Kan niat nak amik gambo bebanyak pastu tempek kat sini and eksyen ngan che na... dang!!! takde satu gambo pon....lam keta on the way balik baru teringat....kalo teringat lps makan pon ok lagik...nih dah atas jalan, takde maknanya....hahahaha

Tadi pi BTS ngan Abg. Kami pi makan kat Wendy's...ha time nih ingat plak nak amik gambo...ko tengok gambo aku makan time ni je la che na oooiii....huhu...enjoys the pics ye...

My food yang ala2 diet gitu....garden salad with fried chicken...ok ok la...
Abg nye food yang tak tahan2 nih....Tripple burger, ala macam main game Burger Shop tu huhu
Dia tgh 'show-off' ngan food dia...
Pakli, Ina and Aleeya...
Sengih lebar nak makan burger besar hahaha
Aummmm....hehehehe....

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Saturday Rockkk!!!  

Saturday, May 23, 2009

Saturday suppose to be relax day. But today again we visited hospital for kiddos follow-up. Kami sampai APSH dr BTP dh kul 10 lebih. Mesti la orang suma dh ramai. So panjang la Q nye. Nih dh after nearly 2 hours still tak dapat jumpa Dr lg. Skang ni Dr Lim ramai sungguh patient. First time bawak Adib jumpa Dr Lim as boleh kata sebulan skali dia dok batuk n wheezing jek dada dia.Sempat lg bergambar bosan2 dok tunggu turn. Letih la cenggini but nak buat camana. Dh nak jumpa dr bagus huhu. Ni mlm ni nak gi umah Yati. Ada tazkirah lagi, bln nih dua kali as last month takde tazkirah. Papa kan gi umrah ari tu. So psl mkn2 tazkirah nnt lain entry hehe. Bg jeles sama itu che na, nk amik gambo food bebyk, ahaks.

Dr buat alergi test plak kat Syahmi....sian dia gatal2 tangan....resultnya, dia mmg alergi dustmite. Last time Syamil pon buat gak test nih but suma ok....so Dr explain la how to do and what to do blablabla.....sian anak mama nih....Tangan bertanda untuk buat 8 test, 5 on mites and 3 lagi on common food ie telur, susu n apa satu lagi tak ingat....
Bintat2 merah kat tpt dustmites....tpt common food clear....sabar la nak...

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Friday Talk : Sakit Mode  

Friday, May 22, 2009

Dia kan kalau dah sekali berenti plus ngan suma benda yang membizikan diri nih, memang la susah plak nak berblog. Today ku usaha gak sedaya upaya curi sket masa...kalau kat umah la ni time bizi buat revision ngan kiddos pasal skang nih tgh exam mode....


Ni summary dari time i tak berblog ari tu...short kan story...week before exam tuh demam week...it starts with Abbas...on Wednesday i baru nak start lunch, ustazah dia called and told me Abbas having high fever...tetiba jek pasal pagi tu dia ok jek. And dah tau sangat kalau Abbas tu demam, normally dia mmg a bit high la. So after finished my dish, I straight went to his school, fetch him and bawak pi klinik....half day EL la i ari tuh....mana nak nyempat balik opis balik...
Abbas yang tertido dalam perjalanan gi klinik from skool

The next day, giliran mak pak nye plak tak sihat....Abg tetiba sakit tekak cam zaman2 dia ada tonsil dulu....and I plak my pening dh datang balik...so pagi tuh dua2 dok bongkang tak larat nak bangun...dah kul 11 gitu baru larat nak drive and bwk Abg gi klinik. Actually the nite before I dah bawak Abg pi klinik and the Dr nak bagi MC but ada org tu jual mahal, konon cam larat nak pi keje. Yelah dia kan tgh semangat nak keje coz baru masuk from long MCs kan hiks....but takde nye larat....

I plak went to see hemathologist...to do my blood fuul check up... hemo i ok since i pon mmg on iron skang....but there's two more testing yg result nye kuar in 2 weeks time...so tungguuuuuu....30hb nih follow-up skali ngan Abg nye follow-up ngan his Orthopedic...(betui ka eja nih...belasah je la...)

Balik2 je from klinik sepital, Syahmi plak demam....ubat demam dah memang ready je kat umah so bagi terus ubat demam...lembik gak la si kecik nih....then next day ie on Friday both dah boleh gi skolah...owh... Abbas Khamis tu dh pi skolah dh...so I tot end of sakit story la...jemaat malam Abbas went to his Smart Reader tutorial then balik BTP....
denga jayanya kuar dari lab lepas amik darah...tak nangis...cayalah anak mama

Ropenye tak habis lagik sakit mode....the next day ie Sabtu, Syahmi dah tak demam but satu badan naik rashes. Dia dah start menggelinjang kegatalan satu badan....nak bwk pi klinik BTP, bukan panel plak. Kalau anything susah plak nak refer merefer...so we decided to bring him to our normal klinik kat BBA. Dr dgn pantas nye suh bawak dia gi sepital n do the blood test. Elok gak coz musim skang nih banyak nau penyakit pelik2...dipendekkan citer...gi la jumpa Dr Lim kat APSH....dia kata ok jek...from his observation nothing la but nak bagi puashati, baik amik blood test. Rugi sungguh pasal i tak masuk time Syahmi kena amim darah...mak eh ngeri hehehe...but amazingly dia tak nangis...huhu. Alhamdulillah everything's clear....close-up


AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Dr dan Adib  

Tuesday, May 12, 2009



Yesterday Abg ada follow-up ngan Dr. Today Abg dah start keje....hope kaki tak bengkak bila byk jalan. nampaknya tempat makan utk Abg pon terhad coz tak boleh nak jalan jejauh....Malam plak bawak kiddos gi jumpa Dr...suma dok batuk kahak....Adib plak ada vaksin utk 6 bulan.

Lately nih mcm i penah bgtau, Adib memang susah nak tido and suka mengaruk bila dh ngantuk. Saje je amik video dia...che na, kalau rindu adib tengok la video ni ye hehehe

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Abah and Son  

Monday, May 11, 2009

Last night tengah2 dok tengok Marathon The biggest Loser, Adib plak taknak tido. lately nih dia memang susah sket nak tido....so time Abg tgh dok melayan dia, i snap few pics of them ...a moment to remember hihi...Memula siap gelak2 buta after nampak camera stone jek dia...
Mata dah ngantuk...Abg tgk dok layan bola,time TBL tgh commercial break...,"Nak tido la...TV nih bising..." siap tutup telinga lagik...sabo je la...

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Happy Mother's Day  

Sunday, May 10, 2009

From my sons....thanks baby....

Today is Mother's Day...Selamat hari ibu to Mama and Mak...You're the best mom ever love both of ya...
oso to all mums who reads my blog... we are great when someone call us mom rite....

PS: Anyway, gambar kat atas tu gamba lama as Mama dah tak duduk kat wheelchair lagik...

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Tazkirah and makan-makan  

Add VideoLast night we went to kak Long's house. Dah lama takde tazkirah rasanya. Actually takde la lama sangat...just one month,last month pasal Papa gi umrah. So this month we will have 2 session for tazkirah....another 2 weeks kat umah baru yati. I pon tak penah lagi gi umah dia. Time dia pindah umah ari tu, Abg dah sakit kaki plus Abbas pun ada kukorikulum. This is the chance nak pi tengok umah dia. Kalau sesaja nak pegi tu maybe lambat lagi la kot. And this is the reason Papa n Mama suggest buat kat umah kami gilir2...

Ali keep on looking at me during the tazkirah....bila i lokked at him back, camni la reaction dia huhu...so cute..
Cake for all moms and birthday boy....yummy....yg x dpt rasa tgk je la ye...jgn mareee
Food for the night...nasi kerabu....but i forgot the kopok masa makan tuh...arghhh...nk mkn lagi perut dah kenyang....
Dessert...home made dadih...
Adib...after vommiting....sian dia...banyak sangat kahak dlm lung dia...
Cameraman....sian, dh amik gambar dia pun still tak nampak muka hehehe...Papa Ali pun dok khusyuk menelek anak...tilam2 tu for babies hehe...yg dh takde sarung tu tilam Adib yg dh kena muntah...get well soon baby..
Foods....after...
Daddies and sons....

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Baling Bola  

Thursday, May 7, 2009


Isnin ari tu I joined Bowling Tournament C Graded kat ASB at Ampang la.... This is my third time join tournament kat sini. Saje je test and nak exposure. First time masuk ari tu diorg buat 8Pin Tap....i dapat no 41 out of 60 bowlers...ok apa. I tot i dah dpt tempat last skali. Abg pon join at that time...Abg dpt no 32. Sikit lagi nak dpata hadiah coz first 30 bowlers dpt adiah.

Second attempt ari tu 9Pin Tap. Abg suppose to join tapi masa tu dia cedera kakinya hehehe....macam yang i citer kat last entry. Masa 9Pin Tap tu i dapat plak no 42...lagi teruk la plak....hehehe but itu tak mematahkan semangat i. Yang isnin ari tu they offered 369 Style...meaning at frame 3,6 and 9 depa bagi free strike....tak ku sangka dapat no 17 hehehehe... I dapat 4 free games and 4 botol air mineral. Ok la tu for starting....kalau dapat first 10 baru la dapat cash....hehehe...gud luck tome....for next time nye tournament. Maybe bulan depan psl this month nye tournament on Abbas's exam week. So, 'tuisyen teacher' kena keje....but insyaallah i'll join MQ for this month...ni 9Pin Tap but dia boleh buat any day dalam bulan ni...so tak terikat sgt ngan masa and blh try bape kali pun tadak hal....

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Kaki Oh Kaki  

Wednesday, May 6, 2009

As i mentioned in previous entry, last 2 weeks Abg had an 'accident' masa main futsal. Baru main 10mins je, pastu I saw abg kuar from court. Actually that day I planned to drive our car and let Abg ride the bike....ntah apsal i rasa cam better i follow dia je. Lagipun bukan lama sgt dia nye futsal...only for 1 hour and at most 1 and half...tak sangka plak nak jadik camni....back to the situation hehe...lepas Abg kuar from court tu, i pegi kat dia and he said that he can't even step on his right foot. Cuaks seiii....apalagi, dia pon suh i bwk dia terus pi ER kat APSH. Kalut drive bawak dia coz kaki memang tak leh letak....and gegar sket pon dah sakit...

Sampai2 je kat ER, i amik terus wheel chair and bawak Abg for checkup...diorg buat x-ray bagai... then Abg kena admitted cause diorg suspect something and have to wait for otopedik (pakar sakit tulang lerr...hehe) esoknya. So bermula la series tido kat sepital...next day Dr said that takde patah or reetak but the ligamen yg twisted. Kena buat physio la...then he said that dalam 6 weeks baru bebetul heal....lama tuh....after one weeks dok kat sepital, Dr gave another week of mc....Monday ari tu gi follow-up, Dr gave anoother one week. The reason coz bila Abg jalan bebanyak je kaki dia bengkak balik....next follow up is on next Monday...will see what Dr say....get well soon Abg....

kaki yang bengkak itu...but dalam gambo tak nampak sangat...
Sakit2 kaki pon boleh lagi nak mem'browse'....yelah, kaki yg sakit kan bukannya tangan hehe

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Backkkk  

OMG....busynye i lately nih. Mmg la x nyempat nak berblog bagai. Tak penah plak ler aku sebusy ini...arghhhh....

Lst 2 weeks Abg terkehel ankle nye psl main futsat....at that time even tho dok kat sepital, wifi sepital lak slow banget....susah tol nak  berblog...

I hope lepas ni leh la kayuh slow2 balik....dh bersawang2 dh blog nih...oh ya...gambo abg time dok sepital pon ado...nnt i masukkan kat entry pasal dia yek....psl bowling gak...hihi....will do the COMEBACK soon huhuhu...


AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Bday Party  

Saturday, April 11, 2009


Petang tadi we went for Roz's son bday party,Adam. Dia nye theme is Wonder Pets....apa yang penting?? Kerjasama!!! hehehe...I not really follow the series but the kiddos pon selalu mentioned pasal this WonderPets nih. So tau la dia nye tagline tuh....Anyway, Happy 2nd bday Adam!!

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Report Card  

Friday, April 10, 2009

Today masa i tgh kalut2 nk gi keje, bas skolah Abbas sampai. Then Kak Idah, the bus driver ask me the irregular question. She asked me whether Abbas balik naik bas ke tak. Aik....mmg biasa dia mmg gi balik pun ngan bas.
Then i teringat ptg semlm Abbas told me that kena amik report card. I asked him few times do i need to go to his school to collect the report card ke. He said dia yg kena amik sendiri. I pon mmg planned nak call skolah ask about this. Pasal normally mmg parents yang collect kan. Skolah ni pun satu la, Year One student kasi inform via letter to parents la. This is his first time nak amik the card. Kena la i amik EL today as the time-off dah takde dlm opis nye rule. Sejak wujudnya half day leave. Nak buat camana anak nye pasal.
So went to Abbas's school to take his report card. Alhamdulillah result dia ok suma. Straight As. Hopefully in the future resultnya maintain laaa....Pastu rupa2 nya mmg cikgu dia ada bagi surat on collecting report card. But at that day Abbas tak pegi skolah pasal demam. nak buat camana but still worth la amik EL coz result kira cantik la....

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Seminar  

Thursday, April 9, 2009


Minggu ni mmg minggu attending seminar. Today i gi seminar hosted by Oracle plak. It held at Mandarin Oriental Hotel. But bila tgk presentation dia cam tak bape related sgt la. Tak tau nape boss suh join the demo seminar with them. Normally mmg bebudak data warehouse je pegi that such demo.
Semalam pagi bangun, its my turn plak rasa tak sedap badan. But rasa cam gagah la nk gi keje. Kena gigih pasal skang tgh byk keje which kena siap by end of the month. Tapi kat opis mmg tak leh buat keje. Mana taknya, kepala dizzy, badan seram sejuk. I really need to have a rest. Malam semlm plak ada bowling tournament kt Flamingo. Dah bayar kan so rugi la kalau tak come up. Ptg tu rehat but mlm gi bowling tu pon badan dok sakitt2. Mmg seksa la main bowling semlm. Tak menang apa pon, ok la for gain experience.
Pagi ni rasa ok sket then yesterday. Oh ya, semlm gi amik blood test result skali. My hemoglobin low at 9.8. I pon tau psl dr ckp je. For normal count is 11++. Tu yang pwning tuh..pagi ni plak mcm mana ntah blh plak ubat tertinggal kt umah. Rasanya semlm after mkn ubat dah puy it back inside the bag. Bila dlm keta td check my bag, it wasn't there. Arghhhhh hope leh survive laaaa. But skang pon kepala tgh ting tong lagi ni.

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


KLCC Please...  

Wednesday, April 8, 2009






School holiday ari tu tt last impian kiddos nak gi KLCC termakbul. Jangan terkejut...my kiddos tak penah sampai KLCC before. Diorg just lalu tepi je...i pon sangat jarang nak sampai sana...for me there's nothing much there for my kiddos. Ye la, we all not shopping type...weekend pon balik umah mak or attending weddings ke bday party ke berkelah ke...cenggitu je la.... ntah, dah maknya tak suka shopping so too bad for the kiddos la dapat mama cam i hehe.

So nak dijadikan cerita, hari rabu during school holiday bebaru nih i'm suppose to cancel my leave. But that early morning tu tetiba cam kesian plak. Cuti ni balik kampung to attend a wedding je. kebetulan masa kat kampung hujan jek sepanjang hari. So they can't really play. Abbas pon kinda frust gak psl tak leh nak panjat pokok. Siap bgtau kat Abg kalau lain kali balik lg biar la lama sket huhu. So I decided to bring them (of course la Adib tinggal...sian plak dia nnt restless) to Petrosains which located kat dalam KLCC la kan.

Kan main happy lagi kiddos dapat gi KLCC...so puas hati la gak....but for those yang nak pegi sana especially during school holidays...pls do your booking earlier. pasal kalau idak sure sama ada kena tunggu lama or terus tak dapat. Sib baik my friend dah ada experience gi sana and know how it is la. Kalau bukak website dia pun, diorg mmg mentioned suh booking dulu tiket tuh. So enjoy the pics of us there...nnt sambung pics lain kat other entry...mata udah ngantuk nih...hehe

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Kalut  

Tuesday, April 7, 2009


Today i attended seminar hosted by IBM kat One World Hotel. It started at 9am sampai la ptg. But lambat sket sampai coz kiddos suma dok pakat demam. Semlm Syahmi demam, Dr said dh mcm nak kena asma. Pagi td when kiddos nye time nak bangun gi skolah, Syamil n Abbas pon demam gak. Alhamdulillah so far Adib ok. My maid pon nk demam gak semlm so I asked her to mkn ubat n tido awal semlm. Kalu dia yg demam mmg big problem la kan. Dah la keje byk kat opis. Tak senang hati gak nak cuti psl nanti timeline suma lari.
So for today Abg amik half day leave and bwk kiddos gi klinik. I tak leh nak cuti coz kena attend this seminar. Thanks Abg. Ptg kang lps habis seminar nih dia amik la kat sini. Kalu dia lambat i gi la jalan kt OU dulu hehe.
Skang ni my boss dh gi cuti maternity. So my project leader yg take over. Kira pemangku la nih. The problem is she is sooooo gila kuasa. Tak kuasa aku nak melayan pompuan nih. Tadi pepagi my friend dh sms cakap dia dh menunjukkan kuasa. She really make us sick la. Camana la kami nk keje for the next 2 months. Gila beb, baru dapat memangku dh gila kuasa. Arghhhhh..To Kak Az, selamat mendeliver baby. Let us suffer here huwaaaa.
Actually time i tulis nih, mamat IBM tgh dok bagi ceramah. Termengantuk la plak then i terus la mengarang. Tu yg mcm2 topik dtg and bercampur aduk dah hehe. Sekian dulu la ye. Dah la lama tak update entry kan pastu dok merapu jek kih kih kih.

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Mode : ON  

Wednesday, April 1, 2009

Skang memang musim bersukan. I dunno sampai bila but like it happen.....Hidup biar sihat..hehe

Someone is trying a pair of shoes....
And someone is drilling someone's precious thing ahaks...

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Darah Oh Darah  

Tuesday, March 31, 2009

Semalam penyakit lama datang balik....actually minggu lepas lagik dh dtg balik my low blood pressure. Biasa not that bad except for time pregnant je la. But that day teruk gak, gi klinik Dr membebel suh I minum air bebanyak. Pastu dia bagi vitamin and ponstan. Pinstan? Mampuih pengsan makcik kalo telan itu obat. But ku simpan je la...

Semalam nak bangun Subuh tu rasa cam nak pitam. Then after solat tuh sambung tido. Mmg tak larat nak gi keje. Agaknya dah dua malam Adib tak lena sangat tido malam. Is either dia tetiba kena flu or rindu kat abah dia...oooo before that Abg went to Langkawi (alone!!!!....hmmmm) for his staff day opis nye. Ahad tgh malam baru balik.

So psl banyak terjaga2 malam kot I jadik not enough sleep and membawak ke pening2 nak pitam hehe. Tak sempat nak gi klinik with few reasons...at last amik "ubat" Mama....air hati. Actually Mama bukan pandai2 jek bagi I "ubat" nih...Dr masa dia dok kat Indon dulu penah advice her to take due to her low BP gak.

Puan2, cara nak buat air hati nih is sgt simple. Hati ayam dicincang2 (seketul dah cukup utk skali minum)....pastu amik sebiji atau dua limau sunkist, potong2 ala2 nak buat orange juice tu...pastu blend together both...dah siap...even tho it simple jek, i never do it by myself...pasalnya Mama pon memang tak bagi pasal nanti I tak lalu nak minum. Normally bila I minum, I'll make sure seteguk or dua terus habis and dah siap2 air masak ada kat tepi, utk terus cuci mulut. BUT, it works....pening kurang... but I think dua-tiga hari nih nanti mmg balik keje kena singgah kat umah Mama utk minum "ubat" itu...hehehe...

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Makan Always  

Today at my opis ada buat makan2...this one sponsored by those yang dapat promotion ari tu. Kat opis nih dh mmg ala2 macam adat la sesapa yang dpt promotion or better rating time appraisal will belanja makan la. Hmm...a bit hurt coz no promotion for me...but makan tetap makan la. Yet when is my time comes ek? Lalalala....malas nak pikir....nnt terguris balik perasaan nih....arghhhhh....

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Tagged from Roz  

Monday, March 23, 2009

Hi All....udah lama banget aku ngak update blog nih. Semenjak dua menjak nih banyak plak benda2 lain yg came up...actuall Roz tagged me thru FB but den tak reti nak buat kat sana so yg sonang I nak buat. So Roz, aku buat kat sini la yek....

1. He’s sitting in front of the TV, what is on the screen?
ESPN dan sewaktu dengannya....plus Discovery jarang2 and AFC kadang2

2. You’re out to eat; what kind of dressing does he get on his salad?
He usually go for non-salad hehehe

3. What’s one food he doesn’t like?
Fish...those yang bukan digoreng

4. You go out to eat and have a drink. What does he order?
Teh tarik and Nasi Goreng USA

5. Where did he go to high school?
Sekolah Syed Omar, SAB then MRSM Terendak...full track la plak hihi

6. What size shoes does he wear?
Size 8-9 (but kalau kasut bowling size 8 ahaks)

7. If he was to collect anything, what would it be?
Futsal shoes??

8. What is his favorite type of sandwich?
Egg sandwich...yg i buat hahaha

9. What would this person eat every day if he could?
He's type of belasah je mkn apa yg dihidangkan.....

10. What is his favorite cereal?
He don't really enjoy taking cereals...so tekak Melayu hiks

11. What would he never wear?
Pink shirt @ t-shirt.....tak kuasa katanya

12. What is his favorite sports team?
Liverpool "You'll Never Walk Alone....."

13. Who did he vote for?
undi adalah rahsia...(sama ngan Roz nye jawapan kihkih but its true)

14. Who is his best friend?
Rakan2 se'zoo' ie Uncle Tiger etc and Alorianz

15. What is something you do that he wishes you wouldn’t do?
My 'boros'ness

16. What is his heritage?
Malay campur Siam (belah Kedah) and Bugis (belah Melaka)

17. What is his favourite colour?
Green???

18. What is his habit?
garu kepala yg tak gatal

19. What is he proud of?
His sons and mummy....me???

20. Lastly, do you think he will read this?
I will 'paksa' him to read and give the mark hehehe

Tungguuuuu jawapan si dia....hihihi...taktau la bape dpt....now I know that some tiny things psl Abg susah tol I nak tau...
p/s: pindaan dibuat atas kekonfiusan i hihi

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Pengembaraan  

Wednesday, March 18, 2009

Hari Jumaat ari tu last day Abbas exam and last day gak sebelum cuti sekolah. So mlm tu i ngan Abg dh pakat nak bawak kiddos gi tgk wayang....citer Geng la. dah lama tayang but tak sempat nak bwk diorng gi tengok.

So after Maghrib, we went to MBO Galaxy Ampang. Movie starts at 8.45pm and finished at 10.30 cenggitu. Ok la, we were having fun with the movie....best anime dia. We all mmg gelak2 la tggk...heheeh..org lain dh lama tgk but still not too late kan....since diorg nak tayanng until 25th March ni...anyway, congrats to geng 'GENG'!!!!

Latest Yasmin Ahmad movie...macam nak tgk jek....
The boyz...while waiting ...

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Adib senyum...  

Thursday, March 12, 2009



Saje je upload video ni. Its just a short video..untuk tatapan sesapa yg merindui Adib....hehehe

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Nasi Lemak Cikgu  

Wednesday, March 11, 2009

Hari i main bowling ngan Kastam ari tu, I gi makan pagi ngan Abg kat Nasi Lemak Cikgu@Klana dekat2 ngan tabung haji kelana jaya. Before that gi hantar Abbas kat skolah dia coz dia ada kokurikulum. Abg la suggest pasal org dok kata kat dia sedap sgt nasi lemaknya.

Kedai nih dia style dia gi pilih food, order kat kaunter than dia hantar la ke meja korang. Well, the food is bias2 je for me. Lagi sedap nasi lemak kat gerai popiah sedap kat Tmn Putra Ampang or Det Station (read: both kedai di rekomen oleh AZA's mummy). But sedap ni kan subjektif so depends on person tu sendiri. If for me benda tu sedap, not everyone will say it sedap. Kalau nak tau kena la rasa sendiri.

Ni la rope depan kedai nye...nnt kalau nak pegi senang dh tau camana bentuk signboard nye hehe
Hidangan nasi untuk dua orang.....burppp alhamdulillah kenyang
Main attraction....ayam gereng berempah

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Birthday Syahmi @ TDAR  

Tuesday, March 10, 2009

Semalam we celebrate bday Syahmi kat umah Papa plak. We suppose to be there at 11 am. But kiddos tak sihat. Suma dok pakat batuk and flu. Musim kot. Adib malam before tu takleh nak tido sgt. Bila dia tido hidung dia tersumbat. At last I tido separa duduk-baring then niarapkan dia kat atas dada. Baru la dia leh tido. Sian gak kat dia. So I postponed makan kek after Zohor.


Gi la satu klinik kat Kosas ni. We've been there last December. Abg tak bwk staff card dia, but we still proceed kat situ coz dah ada history. Tapi nak buat cerita, tetiba lak admin dia mintak gak staff card. Dia kata December tu dah lama sgt history nye. Hello....takkan la kami nak tipu plak. Kami geram la, at least dia bg jumpa Dr pastu sementara tu Abg leh amik card dia. So balik amik card then we went to other clinic. So ended up kami sampai umah Papa at 2pm plus. Suma orang dah lapo....

Here is the cake for bday boy...dia pilih sendiri gambo but with limited choice la. kalau ikut dia, dia nak gambo Ultraman but tadak...

Dah tak sabo2 nak potong kek...iyahhhhhh

Ni la juadah for that day....satay. yg pinggan dh tinggal kuah aje tuh is Syamil's. Dia nye favorite is nasi impit ngan kuah kacang...mcm mama dia huhu....

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


 

Design by Amanda @ Blogger Buster