Search Th|s Blog

Kaki Oh Kaki  

Wednesday, May 6, 2009

As i mentioned in previous entry, last 2 weeks Abg had an 'accident' masa main futsal. Baru main 10mins je, pastu I saw abg kuar from court. Actually that day I planned to drive our car and let Abg ride the bike....ntah apsal i rasa cam better i follow dia je. Lagipun bukan lama sgt dia nye futsal...only for 1 hour and at most 1 and half...tak sangka plak nak jadik camni....back to the situation hehe...lepas Abg kuar from court tu, i pegi kat dia and he said that he can't even step on his right foot. Cuaks seiii....apalagi, dia pon suh i bwk dia terus pi ER kat APSH. Kalut drive bawak dia coz kaki memang tak leh letak....and gegar sket pon dah sakit...

Sampai2 je kat ER, i amik terus wheel chair and bawak Abg for checkup...diorg buat x-ray bagai... then Abg kena admitted cause diorg suspect something and have to wait for otopedik (pakar sakit tulang lerr...hehe) esoknya. So bermula la series tido kat sepital...next day Dr said that takde patah or reetak but the ligamen yg twisted. Kena buat physio la...then he said that dalam 6 weeks baru bebetul heal....lama tuh....after one weeks dok kat sepital, Dr gave another week of mc....Monday ari tu gi follow-up, Dr gave anoother one week. The reason coz bila Abg jalan bebanyak je kaki dia bengkak balik....next follow up is on next Monday...will see what Dr say....get well soon Abg....

kaki yang bengkak itu...but dalam gambo tak nampak sangat...
Sakit2 kaki pon boleh lagi nak mem'browse'....yelah, kaki yg sakit kan bukannya tangan hehe

AddThis Social Bookmark Button

Email this post


1 comments: to “ Kaki Oh Kaki

  • che na
    May 17, 2009 at 12:35 PM  

    ptt gmbr kaki tu amik dua2 kaki..
    baru leh nmpk beza..
    niway cmne leh jd cmtu act?
    kene tendang ke tekehel sendiri??
    da nk smbuh bru nk tny..hehe..
    sori la..gue pon bz :D

 

Design by Amanda @ Blogger Buster