Search Th|s Blog

Bahasa Melayu saya cemerlang  

Tuesday, July 21, 2009

Sorry for the very long silence.......huhu...will try to write as much as I can from now on....so this one was tagged by Asiah thru FB....

arahan: sila jawab dalam bahasa melayu

1. Bekas kekasih saya adalah : suma dh jd bapak org

2. Saya sedang mendengar : mila nyanyi kat Hot FM

3. Mungkin saya patut: tido je kat umah

4. Saya suka : makan

5.Sahabat-sahabat baik saya : suma takde kat opis ni...mana agaknya mereka menghilang

6.Saya tak paham : kenapa saya masih bekerja di sini

7.Saya kehilangan : berat badan saya yang lama..hehehe

8.Ramai yang berkata :saya tetap maintain walaupun anak dh nk masuk 5 tp diorg tak tau hakikat sebenar muahahahaha...

9.Makna nama saya : nur bermaksaud cayaha..anita kalau mengikut apa
yang Syafiq (anak pertamaku) baca dalam buku nama2 bermaksud
kesabaran..tp dia kata "tapi mama tak sabar pon..." sabar aje
la...hehehe

10.Cinta itu adalah : boleh diumpamakan macam makan sambal
belacan...walau pedas hingga keluar air mata tapi masih mahu dimakan jua....

11.Di suatu tempat, seseorang sedang : merindui saya hahahaha....iye kah?

12.Saya akan cuba : mengumpul semangat utk mencapai cita2 utk berhenti bekerja dgn org dan bekerja sendiri....

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud : sampai bila2...

14.Telefon bimbit saya : nokia e71 huhu

15.Bila saya terjaga dari tidur : saya pon berkata dalam hati....cepatnya masa berlalu...aku nak tido lagiiiiiii

16.Saya paling meluat apabila : org meluatkan saya

17.Pesta/Parti adalah : bila ada banyak makanan dan kawan2

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah : apa yek...ada ke yg comel? huhuhu..

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah : semasa umur sy 13-17 tahun..sebab waktu sekolah menengah mmg best

20.Hari ini : saya malas nk keje lagi....

21.Malam ini saya akan : menonton The Biggest Loser, Numbers, CSI New York dan separuh Desperate housewife sebelum tido ..

22.Esok pula saya akan : saya akan ke tempat keje seperti hari2 yg membosankan sebelumnya

23.Saya betul-betul inginkan : macam2 yg terlintas skang ni hehehe

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini : tak sempat
nk tgk cermin pagi2 psl selalu lambat, nk kena rushing ke opis utk
tidak terlambat....huhuhuu...

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan : arked permainan...

26.Makanan Barat atau Jepun : Barat....jepun tak sedapppp..

27.Bilik yang terang atau gelap: terang utk membaca novel/majalah atau main permainan komputer dan gelap utk tido..

28.Makanan segera adalah : sup cendawan dah roti bawang putih.....

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang? : 'mana semua orang ari ni tak datang pejabat?'..

30.Siapa yang anda nak Tag? :saksikan sesiapa yg bertuah hehehe (dalam FB)

AddThis Social Bookmark Button

Email this post


2 comments: to “ Bahasa Melayu saya cemerlang

  • Shue
    August 4, 2009 at 12:25 PM  

    Hullooo Mama Nita!
    first of all..congrats sbb expecting lagi!woot! insyaallahsuma slamatss..ader chance dpt Girl ka? aper2 pun tak care.

    Aku tak link blog kau nih kat my blog. so check out blog aku pyg pun kekadang bersawang tak update tu haha

    http://chahshue.blogspot.com

    Taaa..


    Chah

  • Shue
    August 4, 2009 at 12:27 PM  

    eh eh ader typo error lak aku tulis comment tadi..
    i meant to say ' aku dah link blog kau at my blog. Sorry, my bad. salah type.

 

Design by Amanda @ Blogger Buster