Search Th|s Blog

Darah Oh Darah  

Tuesday, March 31, 2009

Semalam penyakit lama datang balik....actually minggu lepas lagik dh dtg balik my low blood pressure. Biasa not that bad except for time pregnant je la. But that day teruk gak, gi klinik Dr membebel suh I minum air bebanyak. Pastu dia bagi vitamin and ponstan. Pinstan? Mampuih pengsan makcik kalo telan itu obat. But ku simpan je la...

Semalam nak bangun Subuh tu rasa cam nak pitam. Then after solat tuh sambung tido. Mmg tak larat nak gi keje. Agaknya dah dua malam Adib tak lena sangat tido malam. Is either dia tetiba kena flu or rindu kat abah dia...oooo before that Abg went to Langkawi (alone!!!!....hmmmm) for his staff day opis nye. Ahad tgh malam baru balik.

So psl banyak terjaga2 malam kot I jadik not enough sleep and membawak ke pening2 nak pitam hehe. Tak sempat nak gi klinik with few reasons...at last amik "ubat" Mama....air hati. Actually Mama bukan pandai2 jek bagi I "ubat" nih...Dr masa dia dok kat Indon dulu penah advice her to take due to her low BP gak.

Puan2, cara nak buat air hati nih is sgt simple. Hati ayam dicincang2 (seketul dah cukup utk skali minum)....pastu amik sebiji atau dua limau sunkist, potong2 ala2 nak buat orange juice tu...pastu blend together both...dah siap...even tho it simple jek, i never do it by myself...pasalnya Mama pon memang tak bagi pasal nanti I tak lalu nak minum. Normally bila I minum, I'll make sure seteguk or dua terus habis and dah siap2 air masak ada kat tepi, utk terus cuci mulut. BUT, it works....pening kurang... but I think dua-tiga hari nih nanti mmg balik keje kena singgah kat umah Mama utk minum "ubat" itu...hehehe...

AddThis Social Bookmark Button

Email this post


2 comments: to “ Darah Oh Darah

  • M-O-M
    April 1, 2009 at 11:19 AM  

    eugh...tidak akan aku minum air ubat itu kalau low BP pun...

    cara lain takde ke?? he he . anyway get well soon.

  • che na
    April 2, 2009 at 1:24 PM  

    haiyo..
    cara ckp cm air tu xsedap giler je..
    act pembaca skalian,air hati itu sgt sedap..
    rase cm mnum air oren..yg ade rase hati aym sket :P
    n jgn lupa tapis sblm mnum..
    kalo xtapis abeh la ngn hampas2 sume masuk dlm perut tuh..mmg la xsdap..
    sekian saje tips dr sy..lalala~~

 

Design by Amanda @ Blogger Buster