Search Th|s Blog

Papa Ku Pulang  

Thursday, January 8, 2009

Hari Selasa Papa balik from Mekah after 2 kali postponed. Biasa la kalau pegi bertugas mmg camtu. Every year mmg ber postpone2 nak balik. But this year yang paling lama rasanya Papa pegi, 65 days kat sana. Papa balik tu macam biasa la mesti batuk.

I went to KLIA ngan Mama and Neni. Abg tak dapat cuti. Sib baik I dah start drive since last week. So confident sket la. Tu pon dah cakap awal2 kat Mama tak leh nak bawak keta laju2 so kena gerak awal sket. Sampai tol KLIA, Papa call, dia dah sampai. pecut la sket but gerun gak hahaha. sampai2 tu terus gi tingkat 3, but b4 that sesat jap. Bukan sesat apa, U-turn kat depan menara kawalan tu utk ke parking depa dah tutup. So sampai la ke terminal, kena la pusing balik. Dah lama tak gi KLIA, dok pi LCCT jek tu yang tak tau tuh. Masa tgh dok carik tempat nak tunggu tu Papa called Mama, dia dok tunggu kat depan opis MAS kat sebelah kedai Cadbury tuh.

Kaki Mama still tak ok lagi. So kena naik wheel chair la. Kuat semangat nak amik suami hihi
Neni tgk I ngamik gambo teruss bangun nak tunjuk perut dia. Dia tgh tunggu hari tu...kira I pass baton la hihi...I pon ngamik baton dari Yati
Yati, Hady n Asyraf baru sampai. Diorg pon baru balik dari kg, ayah Hady tak sihat. Kat belakang Yati tuh brg Papa. Papa plak gi masuk skali lagi for one more trolley. Sakan bapak aku bershopping.

Still waiting. Kat hujung tu Yuh, my BIL. Dia baru kuar sepital, kena gastrik yg teruk gak la. Ni pon tetiba demam lak. Sia dia but gagahkan dirii nak amik Papa. Balik tu teruk gak condition dia, terus gi jumpa balik Dr, takut lagi teruk. High fever sampai 40 panasnye. Dr amik darah, takut2 denggi. Get well ssoon bro.
Dok membelek brg2 Papa bawak balik. Asyraf dok ngan nenek, ibu dia sibuk belek barang haha. Tu kat badan masing2 dah siap pakai jubah yg Papa bagi.
Banyak tul barang Papa bwk balik. But byk brg utk org buat badal haji ngan dia.
Perasan model busana muslimah la tu...
Ni yang best skali nih...each of us, yang ada umah sendiri la dapat karpet satu sorang. So this is mine, cantik tak?....foods ie kurma, kekacang etc tak amik lagi. Mlm tu bwk kiddos gi jumpa Papa but balik awal coz diorg kan skolah on the next day.
Gambar karpet ku yang dah di bentang kat hall, terus tukar hihi...jgn jelessss

AddThis Social Bookmark Button

Email this post


10 comments: to “ Papa Ku Pulang

  • Anonymous
    January 8, 2009 at 9:18 PM  

    aaa..lawanyer jubah tu
    ni yg xsbr nk balik ni..hihi
    eh..aku ade gak umah
    dpt x kapet =P
    besa nye perut neni
    xsbr nk dpt ank sdare baru
    pdhal ade lg 2 org ank sdare aku xpenah jmpe..huu
    time kaseh la coz msukkn n3 psal fmly kte
    xde la aku ketinggalan sgt..huhu
    to abe yuh..get well soon
    to ita..oit,byk salah eja tu..hihi

  • Mama Nita
    January 9, 2009 at 1:43 AM  

    Mmg lawa jubah tu, cuma aku pakai labuh sket. Tgh pikir nak buat camana nak bagi elok.
    kapet? hmmm rasanya untuk umah org yang dah ada family hehe. nnt aaa aku confirm ngan papa yek. lagipun lama lagi ko nak balik kan.
    perut neni besar? ya betull...tu la, dah nak masuk 3 org yg ko tak tgk lagi but yg kat mesia ni pon ada lagi yang tak tgk adib, uncle2 dia la.
    mmg la banyak salah eja. nak cepat hehe...excited nak publish kapet baru hahahaha...

  • Anonymous
    January 9, 2009 at 3:27 PM  

    oit..aku men2 je la kapet tu
    gile ko nk bwk kapet mai sini..huhu
    xpe2..aku wat style pukal
    skali balik tgk ramai trus muke baru
    hahahaha

  • Mama Nita
    January 9, 2009 at 6:35 PM  

    ala...malu2 lak nak ngaku hahahaha. bila la tuh nak balik tu?

  • MiSz aC
    January 10, 2009 at 9:57 AM  

    oits ieta che na bdk2 ni bkn xpenah tgk asyraf,adib n bkl anak neni (ali hehehe) je..tp si danish pun dia xpenah tgk..
    tp nina jgn la ko bersedih ati ko geng ngn abg2 ko sb xtgk asyraf n adib..danish tu bkn ko sorg xtgk ag neni pun kata xpenah jumpe entah btl entah tak huhuhu..

  • Anonymous
    January 10, 2009 at 12:50 PM  

    to ita..xde mkne malu2
    mmg xnk r..
    kalo dpt pn aku letak kt umah mama gak kapet tu..huhu
    to asiah..oit,aku da tgk la asyraf
    danish ngn adib je xjmpe lg
    da..kite ni da melencong jauh dr tajuk da ni..hahaha

  • MiSz aC
    January 11, 2009 at 9:56 PM  

    oit nina awat nk cari gdh ngn aku je..ieta yg start kata ko xtgk bdk2 tu bkn aku huhuuhu..ni nk lancarkan perang nih hahahahaha

  • Anonymous
    January 12, 2009 at 11:55 PM  

    wahai kakakku..
    tidak pernah terlintas di hati utk berperang dgnmu
    bkn ke ko bru je tlg papa nk amankn dunia
    skrg nk perang lak???
    huhuhu

  • Mama Nita
    January 13, 2009 at 11:02 PM  

    huish...nak perang jgn kat blog aku aaaa...gi main jauh2 kalo nak perang2 nih huhu

  • MiSz aC
    January 14, 2009 at 8:43 PM  

    aku kan hebat..
    so blh je nk berperang n mengamankan dunia dlm 1 masa hohohohohohho

 

Design by Amanda @ Blogger Buster