Search Th|s Blog

First day Of School  

Wednesday, January 7, 2009

Fuhhh...ni baru 3 org sekolah. Very tiring la. Bukan apa pasal they school in 3 diff place and in 3 diff time. Actually Syahmi ngan Syamil go to the same school but diff session. Ada pro and cons dia la bila Syahmi skolah ptg. Pro nye dia tak de la nak nangis2 nak bangun pagi. But sian gak kat Syamil gi skolah sorang2. But Syamil cool jek gi sekolah snag, tak sabar2 nak tunggu van sampai. Cuma on first day I ngan Abg gi ngantor le. First day antor suma bagi adil but balik suma naik van.

Nak amik gambar pakai baju skolah, sibuk lagi nak main toy dia. Ok la tak nangis nak bangun even nak gi toilet tu ala2 merangkak gak la hehe. Tergelak i bila tgk dia merangkak, dok ngantuk lagi but dah kena air terus ok.
Abbas ok je even susah sket nak bangun. maklum la dah 2 bulan dok bangun lambat. One thing bagus gak dia nye skolah suma tahap sessi pagi, senang sket nak suh dia solat Subuh.
I ngan Abg saje usik Abbas, kata kami nak tunggu dia dalam kelas. terus dia disagree, "tak mo la mama. Meja tu untuk sorang je duduk." kami sengih je la. dah agak dia mmg tak mo kami ada around him. Tak sempat nak amik gambar dia kat skolah, tak sempat dia start assembly, dia dah hulur tangan suh aku balik la tuh. But we all mmg nak kena cepat gak pasal nak hantar Syamil plak.
Muka sememeh jek...Kopiah tak tulis nama lagi, tu yang tak pakai lagi.
Ni lepas hantar Abbas and on the way to Syamil's. Ni bukan nangis but silau plus ngantuk. Amik gambar pun malas jek dia nak layan.
Dah start beratur. At first he's ok. So I went in to see his teacher. Ada few things nak tanya and buat la. Abah dia just drop us depan skolah then gi cari parking. Tau je la kan first day ni suma parents gi skolah so sesak la sket area skolah...mana2 skolah pon sama kan. Sekali intai dari dalam ok jek. Pastu skali lagi tgk dah nangis. I think kalau diorg terus masuk kelas and do any activity, he should be better la.
Ni dah masuk kelas. But one thing yang I rasa tak patut jadi on first day school ialah parents baru terhegeh2 nak bayar all the fees and amik baju, ukur baju etc. Sekolah dah bukak registration tu lama dah. Even I sendiri pon rasa dah lambat sgt ari tu gi baya.(My case ni psl baru jumpa skolah, selama ni x perasan skolah ni psl jarang lalu kat entrance tu). I gi bayo ari new year ari tu. Bila parents pon dah kalut, kiddos plak takde activity, diorg pon buat la activity sendiri which is nangis hehe. Syamil muka camni pasal I cakap kat dia I nak balik umah. Saje suka ngusik dia but lepas dia masuk kelas and dok ralit main toys, I menyelinap kuar from the school. Hasilnya dia terkencing dalam seluar coz tak tau nak ckp kat cikgu dia. But alhamdulillah as at today, dah tak kencing dlm suar la.

Syahmi plak masuk skolah kul 11.30 pagi sampai 2.30 ptg. Tido cukup so mood baik la. Tu yang tersengih2 bila amik gambo. Siap bagi peace lagi. Suka pon ye pasal mama abah dia hantar gi skolah. Ari ni jek ye...

Muka dah mendung dah pasal we all nak balik dah. But peace dok ada lagi hihi...After that we all tunggu kat umah je la coz masing2 balik naik van. Penat sei gi sana sini. But as at today(Wednesday), I dah boleh senang hati la masuk keje next week. Pasal semalam I went to KLIA amik Papa balik dari Mekah. Bebudak gi balik skolah ok tu. Amik Papa kat Mekah will story kat next entry yek...

AddThis Social Bookmark Button

Email this post


1 comments: to “ First day Of School

  • Miz Asiah
    January 7, 2009 at 11:00 PM  

    kelakar tgk bdk2 nih...
    si abbas dh biasa tgk dia pakai uniform so xpelik sgt...
    syamil dh mcm gangster huhuhu haru ank buah aku ni...
    syahmi plak skali pndg dh mcm uncle dia which is faiz ank ayah yee huhuhuhu...
    slamt blaja la ye bdk2,sme like mak de heheehhe...

 

Design by Amanda @ Blogger Buster