Search Th|s Blog

Om Bak So  

Monday, January 26, 2009

On Friday, I and Abg balik, keta ok la not so jammed. Then sampai Ampang, Abg lapo then dia ajak pi makan. There's a new area kat sini called Ampang Waterfront. We all tgh tunggu Ani Sup Utara bukak but tak bukak2 lagi...maybe next month kot coz nampak diorg tgh renovate kedai. So Abg ajak gi satu kedai named Om Bak So...Actually dia from Ombak Bakso so bila combine jadi la gitu namanya. Main menu is of coz la bakso kan...

Ok la kedai dia...kat hujung tuh tpt diorg main masak2 la...kira open kitchen concept
Ni plak kira cam entertainment area coz ada radio ngan TV kat situ...
Abg dok sibuk ber'wifi' sambil tunggu food sampai
Ni food Abg...Mee Tik Tik something la...tak ingat nama dia. At first we tot dia mcm hot plate nye mee...skali dtg mee dia mcm mamee la plak..mmg crunchy but yg kena kuah tu lembik la sket. Abg kata dia dah takk nak order mee ni lagi. Kuah dia ok but tak cukup nak cover mee nye. So makan 'Mamee monster' la Abg ptg tu hihi
Ni plak I nye bakso....I amik bakso Special...kira dia ada suma jenis bakso...yg mcm popia pon ada...bakso halus, bakso kasar suma ada...ok la but sambal kicap dia tak pedas...tu je yg slack sket
Bakso close-up
Air barli for me and teh tarik for Abg...actually dia nye air sedap2 but I kan pantang ais lagi...will come back to try dia nye air...but air2 tu suma not in Abg's list so at last dia amik teh tarik je la...hihi

AddThis Social Bookmark Button

Email this post


3 comments: to “ Om Bak So

  • Anonymous
    January 26, 2009 at 9:27 PM  

    bakso tenis ade x??
    bakso yg sebesar bola tenis..
    kt tengah2 ade ape tah..urat2 n tulang lmbut kot..

  • Mama Nita
    January 27, 2009 at 12:33 AM  

    takde plak dia sebut bakso tenis. Tp yg mcm popia tu bakso gak ke yek. So so je la rasa dia. But tak sabar nak tunggu blh minum ais psl nk try ais teler dia. Dia describe tu mcm best je, yg ada ais mesin, nangka n biji2 sengkuang cina. Fyhh mmg best kalau dpt tu hehe.

  • Anonymous
    January 27, 2009 at 3:18 PM  

    oo..es teler..
    kalo kt sini ade nata de coco skali..
    bes la gak..
    juz aku xske sgt sbb ade nangka tu..
    aku xleh mkn,angin..
    nnt skt2 bdn..
    yg mcm popia tu isi pe?

 

Design by Amanda @ Blogger Buster